Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 12. 2014,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pokljuka biatlon svetovni pokal Jakov Fak Jakov Fak

Sobota, 20. 12. 2014, 12.08

8 let

Izjemna zasledovalna tekma na Pokljuki Svendsnu, Fak pridobil 13 mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norveški as Emil Hegle Svendsen je s hladnokrvno predstavo dobil zasledovalno tekmo svetovnega pokala na Pokljuki. Jakov Fak je pridobil 13 mest in končal kot 11.

Norvežan Emil Hegle Svendsen je tretje mesto s petkovega šprinta na današnji 12,5-kilometrski zasledovalni preizkušnji pretvoril v zmago. Na strelišču je bil brezhiben, Rus Anton Šipulin, ki je sicer današnjo preizkušnjo začel s prvega mesta, pa se je moral z dvema zgrešenima streloma zadovoljiti z drugim mestom. Na tretjem je končal francoski zvezdnik Martin Forcade, ki je z odra za zmagovalce izrinil v petek drugouvrščenega Avstrijca Landertingerja.

Jakov Fak ne more pozabiti petkovega mrka

Edini slovenski predstavnik na zasledovanju Jakov Fak je štartal kot 24., minuto in pol za Šipulinom, kljub dvema zgrešenima streloma pa je napredoval za 13 mest in drugo letošnjo pokljuško tekmo končal tik za deseterico.

"Seveda sem zadovoljen, da sem napredoval. Res škoda včerajšnjega nastopa. Pridejo pač taki dnevi. Naredil sem vse kot ponavadi in res ne vem, zakaj se je to zgodilo. Danes sem bil blizu, bila je tudi možnost, da se uvrstim med deset, če bi ustrelil hitro ničlo, bi napredoval, tako pa sem z enim zgrešenim strelom na zadnjem postanku poskušal narediti, kar se je dalo. Šel sem, kolikor sem lahko," je po tekmi povedal najboljši slovenski biatlonec, ki se še ni sprijaznil s petkovim mrkom.

Svendsen užival, Fourcade zagrozil, da bo jutri drugače

"To je bil res fantastičen dan. Na strelišču je bilo tako preprosto," se je po tekmi smejalo zmagovitemu Norvežanu: "Takšnih strelskih nastopov resnično ne doživiš veliko. Samo pomeril sem in pritisni. Super! Tudi na progi mi je šlo dobro. Počutim se odlično, v prejšnjih letih sem bil tretji teden že malo utrujen, letos sem še zelo bojevito razpoložen."

Šipulin je zmago izgubil na drugem in tretjem strelskem postanku, ko je moral v kazenski krog: "Naredil sem nekaj napak na strelišču, še posebej na tretjem postanku mi je tisti strel, ki je šel mimo, preprečil, da bi se z Emilom boril za zmago. Upam, da mi bo šlo jutri bolje. Razmere na progi so bile nekoliko drugačne kot včeraj, zaradi sonca so smuči tekle hitreje."

"To je bila zame še kar dobra tekma, imel sem nekaj težav s streljanjem leže, kjer sem izgubil precej časa. Po pravici povedano, tudi smuči danes nisem imel najhitrejših. A sem zadovoljen, čeprav bi morala biti moja forma v tem času na višji ravni. Zaradi težav pri streljanju mi ni uspelo ujeti Antona in Emila, upam, da ju bom premagal jutri," pa je zagrozil Fourcade.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je na vrhu Svendsen, a le štiri točke pred Fourcadom. Jakov Fak zaseda šesto mesto, za vodilnim Norvežanom ima 68 točk zaostanka.

Jutri bosta na Pokljuki še tekmi s skupinskim štartom, tudi s slovenskima predstavnikoma, Tejo Gregorin in Jakovom Fakom.

Ne spreglejte