Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
12. 12. 2020,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,89

20

Natisni članek

Jelko Gros Gorazd Bertoncelj Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Letalnica bratov Gorišek Planica 2020 Planica Planica

Sobota, 12. 12. 2020, 14.00

3 leta, 4 mesece

Slovenija bo lahko nastopila na nedeljski ekipni tekmi

Iz Planice vendarle prihaja spodbudna novica za slovenske skoke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,89

20

Peter Prevc | Peter Prevc bo nastopil na ekipni tekmi, saj je Žiga Jelar že zapustil prizorišče svetovnega prvenstva. | Foto Vid Ponikvar

Peter Prevc bo nastopil na ekipni tekmi, saj je Žiga Jelar že zapustil prizorišče svetovnega prvenstva.

Foto: Vid Ponikvar

Po izključitvi Timija Zajca in odhodu Gorazda Bertonclja iz slovenske reprezentance je v zraku viselo vprašanje, ali bo Slovenija sploh imela ekipo za nedeljsko tekmo na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Zdaj je jasno, da je Mednarodna smučarska zveza FIS naši reprezentanci prižgala zeleno luč. Izpraznjeno mesto bo zasedel Peter Prevc, saj je Žiga Jelar že odpotoval domov.

Namesto da bi v Planici govorili o odličnih dosežkih slovenskih skakalcev, je v ospredju notranji nemir v reprezentanci, ki je posledica slabše forme naših orlov. Timi Zajc je javno izrazil nezadovoljstvo nad delom glavnega trenerja Gorazda Bertonclja in bil zaradi izrečenih besed v soboto izključen iz ekipe do konca svetovnega prvenstva v poletih.

bertoncelj zajc
Sportal Zajc izključen iz reprezentance, Bertoncelj se poslavlja!

Kmalu za tem se je prvi mož stroke odločil, da prav tako zapusti reprezentanco, kar pomeni, da bo moralo vodstvo pri smučarskih skokih poiskati novega selektorja.

Težav pa še ni bilo konec, saj so se v četrtek pri Mednarodni smučarski zvezi FIS odločili, da tisti skakalci, ki se bodo preizkusili kot predskakalci, ne bodo smeli več nastopiti na prvenstvu. Kljub temu je Bertoncelj v petek Petra Prevca in Žigo Jelarja, ki sta izpadla po četrtkovem uradnem treningu, spustil po Letalnici bratov Gorišek. Prevčev prvi polet se je končal pri 212 metrih, v drugo je pristal pri le 193,5 metra. Pri Jelarju je pri prvem poletu pisalo 198, pri drugem 200 metrov.

Timi Zajc
Sportal O zdrahah v Planici: Za vse skupaj zdaj res ni pravi čas

FIS prižgala zeleno luč

Ko je bil Zajc izključen, je pomenilo, da ima Slovenija na prvenstvu le še tri skakalce, kar je premalo za ekipno tekmo, na kateri skače četverica. Medtem sta najstarejši Prevc in Jelar že napovedala svoj odhod iz planiškega mehurčka, vendar sta morala v soboto svoje kovčke izprazniti.

Jelko Gros sporočil, da bo Slovenija v nedeljo lahko nastopila na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih v Planici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jelko Gros sporočil, da bo Slovenija v nedeljo lahko nastopila na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih v Planici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo slovenskih skokov je naslovilo prošnjo na FIS, da kljub vsemu dovoli enemu od omenjenih skakalcev nastopiti na nedeljski ekipni tekmi. Jelko Gros, ki je v Planici še zadnjič v vlogi vodje tekmovanja, je potrdil, da je FIS Sloveniji prižgala zeleno luč in bo lahko registrirala enega od omenjenih skakalcev za moštveno preizkušnjo. Jasno je, da bo to Peter Prevc, saj je Jelar že zapustil Planico, kar je objavil na svojem Instagramu.

Medtem bomo danes na Letalnici bratov Gorišek dobili svetovnega prvaka na posamični preizkušnji.

Timi Zajc Gorazd Bertoncelj
Sportal Zajc ostro nad Bertonclja: Hočem, da prevzame odgovornost
Ne spreglejte