Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
16. 1. 2018,
13.40

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Kitzbühel Boštjan Kline Klemen Kosi svetovni pokal

Torek, 16. 1. 2018, 13.40

6 let, 3 mesece

Innerhofer najhitrejši, Kline pa v zaščitni mreži

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Italijan Christof Innerhofer je bil najhitrejši na uvodnem uradnem treningu pred sobotnim smukom v Kitzbühlu. Najboljši Slovenec je bil Rok Perko, medtem ko je Boštjan Kline padel, a na srečo brez posledic.

Christof Innerhofer je potrdil dobro pripravljenost. | Foto: Sportida Christof Innerhofer je potrdil dobro pripravljenost. Foto: Sportida

Christof Innerhofer, ki v tej zimi še ni stal na stopničkah za zmagovalce, je na uvodnem treningu našel najhitrejšo smučino. Drugi čas je z zaostankom 28 stotink postavil Američan Steven Nyman, tretjega pa Norvežan Aleksander Aamodt Kilde in Italijan Matteo Marsaglia (+0,46).

Slovenci tudi tokrat niso bili med najhitrejšimi. Rok Perko je bil 33. (+2,83), na 40. mestu je končal Klemen Kosi (+3,47), pet mest za njim Miha Hrobat (+5,59), Martin Čater (+7,35) pa je bil 60.

"Kline je v redu"

Manj kot pol minute pa je na znamenitem Petelinjem grebenu, ki je po zagotovilih smukačev odlično pripravljen, zdržal najboljši slovenski smukač preteklih sezon Boštjan Kline. Po zelo spodbudnem prvem vmesnem času, kjer je bil od njega hitrejši le Brice Roger, mu je odpelo smučko, tako da je pristal v zaščitni mreži. Po besedah glavnega trenerja Petra Pena se pri tem ni poškodoval.

Boštjan Kline je ostal brez pravega treninga. | Foto: Sportida Boštjan Kline je ostal brez pravega treninga. Foto: Sportida

Ni mu vseeno, toda …

Prav Kline je ob prihodu v Kitzbühel ponudil zanimivo razmišljanje, ko smo ga vprašali o dojemanju slabših rezultatov. "Ni mi vseeno, ko pridem v cilj, vidim zaostanek in trepetam za kakšno točko. Po drugi strani pa sem zdrav, imam družino, delam tisto, kar me veseli in izpopolnjuje. Morda vas bom presenetil, če vam povem, da je to, kar se dogaja, zame tudi zelo dobro. Zakaj? Spoznal sem, da uživam v smučanju, obenem pa spoznavam sebe, pri čemer sem navdušen nad tem, da je moj strah pred neuspehom vedno manjši," je v intervjuju dejal Mariborčan.

Slaba napoved

Za sredo in četrtek sta predvidena še dva treninga, a je le malo verjetno, da bodo organizatorji pod streho spravili oba. Vremenoslovci namreč napovedujejo poslabšanje vremena z močnim sneženjem. Nekoliko ugodnejša je napoved za konec tedna, ki ponuja tri tekme. V petek bo na sporedu superveleslalom, v soboto smuk, v nedeljo pa še slalom.

Preberite še: "Tudi brez rezultatov sem srečen družinski človek" #intervju

Ne spreglejte