Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
20.35

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Ajda Košnjek Katra Komar Tina Erzar Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec Nika Prevc Nika Prevc Zoran Zupančič smučarski skoki

Sreda, 3. 1. 2024, 20.35

3 mesece, 3 tedne

nika prevc v rumeni majici

"Imamo serijsko zmagovalko" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Nika Prevc | Nika Prevc bo imela v četrtek priložnost za napad na novo zmago. | Foto Guliverimage

Nika Prevc bo imela v četrtek priložnost za napad na novo zmago.

Foto: Guliverimage

"Zdaj lahko rečemo, da imamo serijsko zmagovalko," se je po izjemni sredini predstavi Nike Prevc, ki je nova vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, smejalo glavnemu trenerju slovenskega ženskega skakalnega tabora Zoranu Zupančiču. Ta bo varovanke v Beljaku v četrtek vodil še na drugi posamični tekmi. Kvalifikacije s šestimi Slovenkami se bodo začele ob 11. uri, tekma ob 12.30.

Nika Prevc
Sportal Izjemna Nika Prevc do nove zmage in še do rumene majice!

Za slovensko najstnico Niko Prevc so odlični tedni. Potem ko je sredi decembra na novem prizorišču svetovnega pokala v Engelbergu slavila premierno zmago na tej ravni, je konec leta na prav tako novem prizorišču v Garmisch-Partenkirchnu znova ugnala vso konkurenco in naredila odločilni korak k skupni zmagi nemške mini turneje dveh večerov.

V seštevek te je štela še posamična preizkušnja v Oberstdorfu, kjer je 18-letnica s petim mestom zadržala prednost in na novega leta dan postala zmagovalka preizkušnje dveh nemških prizorišč.

Karavana se je od tam kaj hitro preselila v bližino Slovenije, v Beljak, kjer je bila Prevčeva na današnji tekmi razred zase. Na manjši napravi, HS 98, je najbližjo zasledovalko Evo Pinkelnig premagala za 26 točk. S tretjo zmago svetovnega pokala je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku in si tako po bratih Domnu in Petru nadela rumeno majico. 

Zoran Zupančič | Foto: www.alesfevzer.com Zoran Zupančič Foto: www.alesfevzer.com "Lepa tekma, kaj naj rečem. Super. Zdaj lahko rečemo, da imamo serijsko zmagovalko. Nika Prevc je danes pokorila konkurenco. Zmagala je z naskokom 26 točk na mali skakalnici. Izjemno. Vzela je rumeno majico in poskrbela, da smo ponovno poslušali našo himno v Avstriji," je v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal glavni trener A-reprezentance Zoran Zupančič.

Zoran Zupančič po sredini zmagi Nike Prevc:

Nika Prevc
Sportal Nika Prevc je zmagovalka nemške turneje dveh večerov, zmaga Pinkelnigovi #video

Nova vodilna

Prevčeva, ki je izkoristila slabši dan prej vodilne Josephine Pagnier (14. mesto), je trenutno pri 421 točkah, Francozinja na drugem mestu jih ima 406, tretja Japonka Juki Ito pa 314. Gorenjka bi lahko že danes prednost še okrepila, saj bodo skakalke v Beljaku tekmovale še na drugi tekmi. 

Upa, da se bo Križnarjeva sprostila

Slovenski uspeh sta dopolnili Nika Križnar s šestim mestom, s čimer je izenačila najboljšo uvrstitev te sezone, in Katra Komar, ki je z osmim mestom vknjižila rezultat kariere. Za željami je zaostala Ema Klinec na 21. mestu, Ajda Košnjek je na 31. mestu ostala brez finala, 15-letna Tina Erzar pa je na 50. mestu obstala v kvalifikacijah.

Nika Križnar je s šestim mestom izenačila najboljši rezultat sezone. | Foto: Guliverimage Nika Križnar je s šestim mestom izenačila najboljši rezultat sezone. Foto: Guliverimage

"Res lep drugi skok tudi Nike Križnar, upam, da se bo sprostila, da ji res uspeta dva takšna skoka, potem bo že v boju za stopničke. Velike čestitke Katri Komar za rezultat kariere. Tisočkrat zasluženo. Upam, da se bo zdaj sprostila in da ji bo ta rezultat dal energijo, da ga bo poskušala napadati večkrat oziroma ga še popraviti. Ema se ni znašla, kot tudi ostale punce. Vsega nam ne gre zameriti, vedno pač ne gre," je predstave varovank ocenil Zupančič.

Po tekmi na Koroškem let na Japonsko

Četrtkov spored na Koroškem se bo s kvalifikacijami začel ob 11. uri, druga posamična tekma sledi ob 12.30.

Skakalke se bodo nato pripravile na na najdaljšo pot sezone. Odhajajo v Azijo, kjer bodo med 12. in 21. januarjem tekmovale v Sapporu in Zau. Po vrnitvi pa Slovenke konec meseca čaka domača tekma na Ljubnem ob Savinji.

Robert Hrgota
Sportal Vedel je, da se mora slej kot prej iziti #video
Anže Lanišek
Sportal Lanišek tudi v vetrovnem Innsbrucku pred vsemi, na tekmo vseh pet Slovencev
Lovro Kos, Innsbruck
Sportal Vetrovni maraton Avstrijcu, Lovro Kos za las brez stopničk #video
Ne spreglejte