Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2024,
12.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Sofia Goggia Lara Gut-Behrami Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Ester Ledecka alpsko smučanje smuk Crans Montana Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Četrtek, 15. 2. 2024, 12.30

2 meseca, 1 teden

Drugi trening smuka v Crans Montani

Ilki Štuhec nagaja vreme: Upam na dobre, pravične tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Crans Montana Ester Ledecka | Ester Ledecka je bila najhitrejša na četrtkovem treningu smuka v CRans Montani. | Foto Guliverimage

Ester Ledecka je bila najhitrejša na četrtkovem treningu smuka v CRans Montani.

Foto: Guliverimage

Ilka Štuhec, edina slovenska specialistka za hitre discipline, ki nastopa v svetovnem pokalu, je na drugem treningu za smuka v Crans Montani zabeležila sedmi čas. "Splošna ocena je dobra. Kar se tiče linij, moram nekaj odsekov še popraviti."

Mikaela Shiffrin
Sportal Mikaela gleda Super Bowl, izpušča pa še tri tekme

Za najhitrejšo, Čehinjo Ester Ledecka, je Ilka Štuhec zaostala 69 stotink sekunde. Z zaostankom dveh desetink je na četrtkovem treningu smuka drugo mesto zasedla vodilna v svetovnem pokalu, Švicarka Lara Gut-Behrami. Tretja je bila Norvežanka Ragnhild Mowinckel, zaostala je 35 stotink sekunde.

V švicarskem zimskošportnem središču bosta smuka v petek in soboto, v nedeljo bo še superveleslalom. Ker na štartu ne bo še ne povsem zdrave Američanke Mikaele Shiffrin, bo imela Gutova dobro priložnost, da poveča prednost petih točk pred njo v skupnem seštevku, v smukaški razvrstitvi pa se lahko Švicarka približa Italijanki Sofii Goggia, ki je zaradi poškodbe prav tako ne bo na štartu.

Ilka Štuhec: Splošna ocena je dobra

Ilka Štuhec | Foto: Guliverimage Ilka Štuhec Foto: Guliverimage Po drugem treningu je Mariborčanka podala naslednji komentar: "Splošna ocena je dobra. Kar se tiče linij, moram nekaj odsekov še popraviti, da bom lahko nesla s sabo hitrost čez celotno progo. Izvedba in pristop pa sta bila v redu. Nagajajo pa nam zelo visoke temperature, kar je tukaj vsako leto. Dele proge že zjutraj sonce obsveti in je mehko. Delajo, delajo marsikaj, da bi bila proga za vse čim bolj pravična. Snega ni dosti, tako kot ga ni nikjer. A se res trudijo in jim kar dobro uspeva. Upam, da bo proga zdržala in bomo imeli dobre, pravične tekme."

Prejšnji teden je Štuhčeva v sosednji dolini želela opraviti štiri, pet dni treninga smuka in superveleslaloma, a je zaradi slabih vremenskih razmer lahko opravila le dva dni treninga veleslaloma in dva dni turnega smučanja.

Ilka Štuhec
Sportal Ilko Štuhec od najhitrejše ločili sekunda in stotinka
Ne spreglejte