Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
7. 2. 2020,
13.18

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec svetovni pokal Garmisch-Partenkirchen

Petek, 7. 2. 2020, 13.18

4 leta, 2 meseca

SLOVENSKA SMUKAČICA 4. NA TRENINGU V GARMISCH-PARTENKIRCHNU

Ilka Štuhec ima le eno tekmico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

1

Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je bila četrta na uradnem treningu v Garmisch-Partenkirchnu. | Foto Getty Images

Ilka Štuhec je bila četrta na uradnem treningu v Garmisch-Partenkirchnu.

Foto: Getty Images

V pripravah na enajsto tekmo v sezoni, sobotni smuk svetovnega pokala v Gamirsch-Partenkirchnu, je Ilki Štuhec upe na dvig rezultatske krivulje vlilo četrto mesto na edinem uradnem treningu. Mariborčanka je trenutno sama sebi največja ali kar edina tekmica.

Potem ko je četrtkov uradni trening pred sobotnim smukom v Garmisch-Partenkirchnu odpihnil močan veter, je na petkovem najboljši čas postavila Corinne Suter, ki je za 19 stotink sekunde prehitela domačinko Viktorio Rebensburg. Tretja je bila Italijanka Federica Brignone (+0,34), takoj za njo pa Ilka Štuhec. Za Suterjevo je zaostala 54 stotink sekunde, bila najhitrejša pri obeh merjenjih hitrosti ter tako odločno napovedala spopad z rezultatsko krizo in napad na najboljši rezultat v sezoni.

Pohorje
Sportal Hladna prha za Mariborčane

Čeprav so se v njenem taboru zavedali pomanjkanja treninga, kar je bila posledica februarske poškodbe kolena, in opozarjali na prehodno naravo zime, pa zdaj ne skrivajo razočaranja nad rezultatskim potekom sezone. Sedmo mesto na smuku v Zauchenseeju namreč ostaja njen z naskokom najboljši rezultat. Večinoma se 29-letna svetovna prvakinja suče okrog dvajsetega mesta, superveleslalom v St. Moritzu pa je končala celo brez točk.

Čez dva tedna bo minilo leto od poškodbe kolena. | Foto: MaPa Čez dva tedna bo minilo leto od poškodbe kolena. Foto: MaPa Trenutno je dvajseta smukačica sezone in 25. v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala. V oči bodejo tudi visoki zaostanki za najboljšimi, predvsem pa ranljivost v konkretnih situacijah. Razkorak med drsalnimi deli, kjer je veljala za neprekosljivo mojstrico, in tehnično zahtevnejšimi odseki je bil sicer v njenem primeru viden tudi na vrhuncu kariere, a je tedaj to na krilih izjemne samozavesti in odločnosti znala nadomeščati.

Letos pa v zaprtih odsekih pogosto deluje povsem nemočno, obenem pa zaradi načete samozavesti v njenem smučanju tudi ni čutiti drzne iskre napadalnosti. Zaradi tega je kot na dlani, da v tem trenutku Ilkine nasprotnice niso vodilna smukačica svetovnega pokala Corine Suter, češka dvoživka Ester Ledecka, številne Avstrijke in prerejena Italijanka Federica Brignone. Štuhčeva je trenutno sama sebi največja tekmica.

Smuk v Garmsich-Partenkirchnu, kjer je bila do zdaj dvakrat peta, bo sicer na sporedu v soboto ob 11.30, nedeljski superveleleslalom pa se bo začel ob 11.15.

Ilka 2020 | Foto:

Martin Čater
Sportal Smukaška kriza prinaša trenersko prevetritev
Žan Kranjec
Sportal "Avstrijci bi za Žana Kranjca skakali do stropa"
Družina shiffrin
Sportal Po družinski tragediji se Mikaela Shiffrin umika
Ne spreglejte