Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
29. 8. 2014,
10.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Stane Baloh

Petek, 29. 8. 2014, 10.42

8 let

Glavni trener skakalk: Moja dekleta ne bodo šla na hrbet!

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še sveži glavni trener ženske skakalne reprezentance Stane Baloh, ki je z določenimi spremembami trenažnega procesa dosegel napredek pri dekletih, verjame, da bo pozimi prišla tudi zmaga.

Žensko skakalno reprezentanco v sezoni 2014/2015 sestavljajo Maja Vtič, Urša Bogataj, Ema Klinec, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj in Anja Tepeš, ki bodo imele za svojega vodjo Staneta Baloha, s svojimi bogatimi izkušnjami pa jim bo v vlogi pomočnika trenerja pomagal dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Primož Peterka.

"Uvedel sem določene spremembe, predvsem v kondiciji. Šli smo bolj po fantovski metodi. Zdaj je več dinamike, na rezultate je treba še malo počakati. Mislim, da smo se ujeli tudi na skakalnici. Mene ne skrbi za rezultate. Upam, da bomo dobro sodelovali, ker nas lahko samo dobro delo popelje navzgor. Verjamem vase, v Primoža, pa tudi v dekleta. Nekaj so že dosegla, jaz pa bi rad videl, da bi še več," je prve vtise strnil Stane Baloh.

"Imamo dovolj časa, da se dobro pripravimo na zimo"

Pri ženskah poletna velika nagrada ni tako intenzivna kot pri fantih, zato Baloh kot novi trener ni toliko v zaostanku v primerjavi s svojimi kolegi, ki so že dalj časa na svojih položajih: "Imam nekoliko sreče, ker nimamo prav veliko tekem poletne velike nagrade in bomo posledično imeli več časa, da se drug drugemu prilagodimo. Po petih, šestih tednih moram reči, da smo določene stvari popravili. Kar sem jih videl s svojimi očmi, mislim, da dekleta že napredujejo. Za Almati, kjer bosta dve tekmi poletne velike nagrade, pa imamo konkretne cilje: da bi dosegle podobne rezultate, kot so jih lansko leto. To pa pomeni: ena med šest, ena med deset in ena med petnajst."

Čeprav si glavni trener ženske skakalne reprezentance želi vrhunskih rezultatov svojih varovank, pa ostaja realni optimist: "Po petih, šestih tednih ne moremo pričakovati, da bo šlo vse na glavo ali pa na hrbet. Prepričan sem, da delamo dobro. Po tako kratkem času je iluzorno pričakovati, da bi prišel s palčko in rekel: naj bodo prva, druga in tretja. Saj nisem čarovnik. Do zime pa imamo toliko časa, da lahko tiste stvari, ki jih je treba popraviti, popravimo in postavimo na višjo raven. In potem v miru počakamo na zimo."

"Ne smeš se preveč obremenjevati zaradi dveh desetink, ki sta te oropali stopničk ali zmage"

Seveda pa se Stane Baloh v novi sezoni, ki se hitro približuje, ne bi branil kakšne posamične lovorike: "Ne bom rekel, da pričakujem zmago. Upam, da se bomo pozimi dokopali do kakšne zmage. V skokih je tako, da si lahko hitro prvi, če se ti vse izide in če imaš zraven še kanček sreče. Lahko pa tudi s točko zaostanka ali le par desetink točke ostaneš brez stopničk in si na primer šesti. Vsako tekmo je treba jemati kot zgodbo zase. Ne smeš biti zafrustriran zaradi enega neuspeha. Ne smeš se preveč obremenjevati zaradi enega razočaranja, zaradi dveh desetink, ki sta te oropali stopničk ali zmage. Ne bom rekel, da je treba po takšni boleči izkušnji drugi dan štartati na zmago, na boljši rezultat pa prav gotovo."

In katera med skakalkami ima največji potencial? Njihov vodja odgovarja: "Za to morate pogledati lanske rezultate, ki kažejo na to, katere so bile boljše in katere malo manj. Jaz si bom prizadeval, da se bo dvignila vsa ekipa. Prepričan sem, da so vse vrhunske skakalke. Meni je vseeno, katerega zmaga, samo da zmaga."

"S svojo pripravljenostjo sem trenutno zelo zadovoljna. Moji skoki so na solidni ravni, čeprav se še pojavljajo nihanja. Vzdušje v ekipi je dobro, med seboj se dobro razumemo," pa je prve občutke sredi poletnih priprav opisala Maja Vtič.

Ne spreglejte