Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2024,
13.03

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

Natisni članek

Ljubno Stane Baloh Zoran Zupančič Nika Križnar Nika Križnar Nika Prevc Nika Prevc smučarski skoki

Nedelja, 28. 1. 2024, 13.03

3 mesece

smučarski skoki, ljubno, kvalifikacije in posamična tekma (ž)

Obe Niki na zmagovalnem odru! Kar šest tisoč navijačev uživalo ob Zdravljici.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15
Nika Prevc Nika Križnar Ljubno 2024 | Nika Prevc in Nika Križnar sta poskrbeli za nov fantastičen dan na Ljubnem ob Savinji. Prevčeva je že šestič zmagala v tej sezoni, Križnarjeva pa je osvojila tretje mesto.  | Foto www.alesfevzer.com

Nika Prevc in Nika Križnar sta poskrbeli za nov fantastičen dan na Ljubnem ob Savinji. Prevčeva je že šestič zmagala v tej sezoni, Križnarjeva pa je osvojila tretje mesto. 

Foto: www.alesfevzer.com

Še en fantastičen dan na Ljubnem ob Savinji! Na drugi posamični tekmi na skakalnici pod Rajhovko je zmagala Nika Prevc, kar je že njena šesta zmaga v tej sezoni, slovenski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila njena soimenjakinja Nika Križnar. Na zmagovalnem odru se jima je pridružila sobotna zmagovalka, Avstrijka Eva Pinkelnig. Tekma je tudi danes potekala v izjemnem vzdušju, ob skakalnici se je zbralo kar šest tisoč navijačev, ki so lahko uživali ob poslušanju Zdravljice. 

Nika Prevc je finalno serijo začela z 1,9 točke naskoka pred Evo Pinkelnig, ki je na drugo mesto napredovala s četrtega po prvi seriji. V drugo sta obe skočili 92 metrov, a je slovenska najstnica zbrala več točk tudi v drugo in slavila zanesljivo zmago. Nika Križnar je bila druga po prvi seriji, v drugi pa je malenkost zaostala za Avstrijko in zabeležila četrte stopničke v sezoni. 

Tekmo je spremljalo okoli šest tisoč navijačev. | Foto: www.alesfevzer.com Tekmo je spremljalo okoli šest tisoč navijačev. Foto: www.alesfevzer.com

Nika Prevc izpolnila sobotno obljubo

Prevčeva, ki se je s šesto zmago v tej sezoni še dodatno utrdila v vodstvu svetovnega pokala, je bila po tekmi nasmejana kot že dolgo ne.

"Veseli me, da sem izpolnila včerajšnjo obljubo in da sva skupaj z Niko (Križnar, op. p.) navdušili navijače, ki so si vzeli čas in prišli pogledat tekmo," je povedala v prvi izjavi za nacionalno televizijo. "Kar zadeva Evo Pinkelnig, sem sicer slišala krik množice ob njenem skoku, se pa še vedno držim tega, da ne poslušam informacij o daljavi drugih, da mi to ne bi zmotilo koncentracije. Današnja zmaga mi ogromno pomeni, tudi zato, ker mi je bilo ta konec tedna težko tekmovati, ravno zaradi želje, da bi navdušila gledalce. In ravno zato, ker je bila ta tekma zame večji izziv, se na koncu tudi toliko bolje počutim," je priznala 18-letna dijakinja Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju.

Slovenska ekipa v družbi kurentov.  | Foto: www.alesfevzer.com Slovenska ekipa v družbi kurentov. Foto: www.alesfevzer.com

Nika Prevc, šesta zmaga v tej sezoni za nov rekord

Nika Prevc je z današnjo zmago na Ljubnem dosegla 113. slovensko prvo mesto na tekmah svetovnega pokala. Skakalke imajo 18 posamičnih in dve ekipni zmagi, od tega eno superekipno, Slovenija pa je dvakrat slavila tudi na tekmah mešanih ekip. Prevčeva je z današnjo šesto posamično zmago prehitela Niko Križnar, ki je po današnjem tretjem mestu ostala pri petih zmagah.

Nika Križnar Ljubno 2024 | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Križnarjeva upa, da s tretjih mest napreduje tudi višje

Tudi Nika Križnar je po tekmi žarela od veselja. "Za nami je zelo napeta tekma, za prva tri mesta se je res vnel hud boj. Tudi v finalni seriji mi je uspel super skok, morda malenkost bolj zadržan, ampak vseeno sem zelo vesela, da sem skupaj z Niko ponovno na stopničkah, to mi ogromno pomeni. Že včeraj smo upali na Zdravljico, vesela sem, da je vseeno prišel trenutek, ko jo bomo poslušali na domačih tleh. To je fantastičen občutek. Res se me držijo tretja mesta, upam, da kdaj prebijem led in stopim stopničko višje. Sem pa vesela doseženega in uspeha celotne ekipe."

Šestnajstletna Tina Erzar bo tudi na drugi tekmi na Ljubnem ob Savinji osvojila točke. | Foto: Jure Makovec/STA Šestnajstletna Tina Erzar bo tudi na drugi tekmi na Ljubnem ob Savinji osvojila točke. Foto: Jure Makovec/STA

Med dobitnicami točk še štiri Slovenke

V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Katra Komar (240,6) je bila 19., Taja Bodlaj (240,1) je bila tik za njo, Tina Erzar (238,1) je končala kot 22., Ajda Košnjek (224,8) pa 28.

Sezona svetovnega pokala za ženske se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu.

Ljubno ob Savinji NIka Prevc Nika Križnar | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Ljubno ob Savinji, nedeljska posamična preizkušnja

Preberite še:

Ljubno Nika Prevc
Sportal Nika Prevc: Tudi s slabšimi skoki dosegam dobre rezultate

Ljubno ob Savinji nedelja 2024 | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Skakalke po današnji tekmi nove preizkušnje čakajo konec prihodnjega tedna, ko bodo v Willingenu tekmovale na dveh posamičnih tekmah.

Preberite še:

Urša Bogataj
Sportal Urša Bogataj: Lahko rečem le, da se nekako nagibam na eno stran
NIka Prevc Ljubno 2024
Sportal Nov uspeh Nike Prevc pred strastnimi navijači, dve Slovenki prvič do točk #video

 

Ne spreglejte