Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
18.25

Osveženo pred

1 ura, 47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Natisni članek

poškodba smučarski skoki Frida Westman

Četrtek, 3. 10. 2024, 18.25

1 ura, 47 minut

Priprave Švedinje nekoliko zaustavil nov operativni poseg

Frida Westman na novi operaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Frida Westman | Frida Westman bo zaradi nove operacije še nekoliko prilagodila priprave na novo sezono. | Foto Guliverimage

Frida Westman bo zaradi nove operacije še nekoliko prilagodila priprave na novo sezono.

Foto: Guliverimage

Švedska smučarska skakalka Frida Westman, ki ji poškodbe v zadnjih letih niso prizanašale, je morala na novo operacijo. A na srečo Skandinavke ne gre za večji poseg, tako da se nadeja, da bo lahko kmalu spet v pripravljalnem pogonu.

Frida Westman
Sportal Frida Westman se je po novi poškodbi borila z depresijo

Sezona svetovnega pokala 2022/23 se je za Frido Westman začela odlično. V Wisli je najprej skočila na četrto mesto, nato pa prvič poletela na stopničke – na Poljskem se je veselila tretjega mesta. A veselje ni trajalo dolgo, saj si je pri finalnem doskoku poškodovala meniskus in vezi v kolenu, morala na operativni poseg in izpustila skoraj celotno sezono.

Poletje 2023 ji je vlilo novega optimizma, trenirala je z norveškim taborom, a kaj hitro po začetku treningov je sledila nova poškodba. Znova si je poškodovala kolenske vezi in izpustila tudi lansko sezono. Zdaj se pripravlja na vrnitev, a še pred to je morala na novo, že šesto operacijo kolena. Tokrat je šlo za odstranitev bolečega brazgotinskega tkiva z desnega kolena.

"Borila sem se z nekaj bolečinami v desnem kolenu, posledično sem se odločila za majhno operacijo, s katero odstranijo brazgotino, ki je bila v napoto. To pomeni, da bom približno dva tedna nekoliko manj aktivna, nato pa znova spet na vso moč. Stvari ne pridejo same od sebe, a dala bom vse od sebe," je na družbenem omrežju zapisala 23-letna Švedinja, vesela, da jo obkroža odlična ekipa.

Smučarske skakalke bodo ta konec tedna aktivne na zadnji postaji poletnega grand prixa v Klingenthalu, zimska sezona svetovnega pokala pa se bo začela 22. novembra v Lillehammerju.

Nika Prevc
Sportal Timi Zajc nasledil Petra Prevca, Nika Prevc pa Emo Klinec
Timi Zajc
Sportal Na drugi tekmi v Hinzenbachu najboljši Zajc, zmaga za Wellingerja

 

 

Ne spreglejte