Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2024,
20.26

Osveženo pred

1 dan, 15 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki

Torek, 1. 10. 2024, 20.26

1 dan, 15 ur

Smučarski skoki, državno prvenstvo, Kranj

Timi Zajc nasledil Petra Prevca, Nika Prevc pa Emo Klinec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77
Nika Prevc | Nika Prevc je osvojila svoj prvi državni naslov v poletni sezoni. | Foto SloSki

Nika Prevc je osvojila svoj prvi državni naslov v poletni sezoni.

Foto: SloSki

Kranj je bil danes prizorišče poletnega državnega prvenstva v smučarskih skokih za člane, članice in mešane ekipe. Naslova državnih prvakov sta v posamičnih tekmah pod Šmarjetno goro osvojila Timi Zajc v moški in Nika Prevc v ženski kategoriji. Na mešani ekipni tekmi je zanesljivo zmagala prva ekipa SK Triglav Kranj (Maja Kovačič, Nejc Toporiš, Nika Prevc, Žiga Jelar).

Timi Zajc
Sportal Na drugi tekmi v Hinzenbachu najboljši Zajc, zmaga za Wellingerja
Domen Prevc
Sportal Domen Prevc se je načakal, nato pa skočil tik pod vrh

V oblačnem vremenu v Kranju je bil na tekmi skakalcev Timi Zajc (SSK Ljubno BTC) vodilni po prvi seriji, skočil je 103 metre in zbral 119,4 točk. Drugi je bil mladinec Žiga Jančar (SSK Ihan) s 101,5 metri in 115,2 točkami, tretji pa Žak Mogel (SSK Ljubno BTC) s 100 metri ter 112,5 točkami. Sledili so Anže Lanišek, Rok Masle in Žiga Jelar na šestem mestu, Lovro Kos je bil sedmi.

V finalu je Zajc s 101,5 metri in 236,1 točkami potrdil naslov prvaka v Kranju, do srebra je skočil Lanišek s 104 metri in najboljšo oceno finala, zbral je 233,0 točk, bron pa je osvojil Jančar z 99,5 metri in 227,3 točkami. Jelar je končal na četrtem mestu, sledila sta Kos in Mogel, ki je zasedel šesto mesto, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

"Po dolgem času sem spet državni prvak, nekaj let zapored mi to ni uspelo. S formo sem kar zadovoljen, že v Hinzenbachu sem pokazal, da je nivo dober in se veselim zime," je bil vesel Zajc, ki je tako na prestolu nasledil upokojenega šampiona Petra Prevca.

Prvi naslov za Niko Prevc

Na tekmi skakalk je polovico dela do končnega slavja v prvi seriji opravila Nika Prevc (SK Triglav Kranj), ki je skočil 104,5 metrov in zbrala kar 139,1 točk. 15,1 točk je zaostajala Ema Klinec (SSK Norica Žiri) s 97,5 metri, tretja je bila Tina Erzar s 105 metri in 122,0 točkami. Sledile so Nika Vodan, Jerica Jesenko in Nina Kontrec.

Prevc je v finalu zanesljivo potrdila naslov s 105 metri in 275,2 točkami. Srebro je osvojila dvakratna zaporedna prvakinja Klinec z 99 metri in 246,8 točkami, prvič pa bron v članski konkurenci Tina Erzar, ki je v finalu pristala pri 100 metrih, zbrala je 246,6 točk. 242,0 točk je na četrtem mestu zbrala Vodan, peta je bila Jesenko z 224,5 točkami, šesta pa Kontrec z 217,5 točkami.

"Zelo sem zadovoljna s prepričljivo zmago in tudi s tem, da mi skoki funkcionirajo, tudi če ne naredim vsega prav," je za SZS komentirala Nika Prevc.

Na mešani ekipni tekmi je zanesljivo zmagala prva ekipa SK Triglav Kranj (Maja Kovačič, Nejc Toporiš, Nika Prevc, ŽIga Jelar) pred branilci naslova iz SSK Norica Žiri (Nika Vodan, Marcel Stržinar, Ema Klinec, Matic Jereb), bron je osvojila ekipa SSK Ilirija (Urša Vidmar, Rok Masle, Taja Košir, Lovro Kos).

Konec tedna se bo poletna sezona za najboljše končala v Klingenthalu s posamičnima in mešano tekmo.

Domen Prevc
Sportal Domen Prevc v Klingenthalu poletel na zmagovalni oder
Anže Lanišek
Sportal Dober začetek Laniška, točke tudi Jelarju in Zajcu
Sondre Ringen
Sportal Norvežan se ni zavedal, da bodo posledice padca tako resne
Ne spreglejte