Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2013,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anja Eržen Lenart Oblak Janez Marič

Sobota, 23. 11. 2013, 14.45

8 let

Erženova izpolnila pogoj za svetovni pokal, Kočevar pred Oblakom in Maričem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi šprinterski biatlonski preizkušnji pokala IBU v Idreju na Švedskem sta vodstvu slovenske reprezentance najbrž že dali odgovora na dve pomembni vprašanji.

Anja Eržen si je z devetnajstim mestom med dekleti najbrž že priborila pravico nastopa na tekmi svetovnega pokala v Östersundu. Pogoj za to je bil, da na današnjem špritnu v Idreju ne sme zaostati več kot 15 odstotkov za povprečnim časom najboljših treh tekmovalk, kar ji je z zaostankom minute in 49 sekund tudi uspelo. Zmage se je sicer veselila Poljakinja Nowakowska-Ziemniak. Erženova je bila na strelišču natančna, zgrešila je le enkrat.

Drugo vprašanje za trenerski dvojec Uroš Velepec in Tomaš Kos je bilo, kdo izmed trojice Slovencev se bo kot četrti član na tekmah svetovnega pokala pridružil Jakovu Faku, Klemnu Bauerju in Petru Doklu. Kaže, da bo to Simon Kočevar, ki je bil najboljši izmed Slovencev v Idreju. Z enim zgrešenim strelom je za zmagovalcem Lapšinom zaostal skoraj poldrugo minuto in zasedel 29. mesto, Lenart Oblak je bil na strelišču stoodstoten, a počasnejši v smučini, s skoraj dvema minutama zaostanka je zasedel 47. mesto. Janez Marič je bil 54., še vedno ga pesti strelska neučinkovitost, na dveh strelskih postankih je nabral štiri zgrešene strele. Trenerski dvojec Uroš Velepec in Tomaš Kos bo tako na tekmo svetovnega pokala najverjetneje poslal Kočevarja.

Jutri se v Östersundu začenja sezona svetovnega pokala 2013/14, nastopile bodo mešane štafete, slovenska najbrž v postavi Jakov Fak, Klemen Bauer, Teja Gregorin in Andreja Mali. Erženova bo v svetovnem biatlonskem pokalu bržčas debitirala v sredo, 27. novembra, ko bo na sporedu ženska individualna preizkušnja na 15 kilometrov.

Kako se bosta odločila slovenska trenerja, vas bomo seveda obvestili takoj, ko dobimo uradne podatke.

Ne spreglejte