Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
15. 12. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

#zanase #zanaše Lindsey Vonn Maruša Ferk Denis Šteharnik svetovni pokal Ana Bucik

Petek, 15. 12. 2017, 11.15

6 let, 4 mesece

Dvojni program z Lindsey Vonn, a brez Slovenk

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Organizatorji ženskih tekem svetovnega pokala v Val d'Iseru so se na vremenske težave odzvali s prilagoditvijo programa, ki bo po novem povsem superveleslalomsko obarvan, ostal pa bo brez slovenskega prizvoka.

Lindsey Vonn se vrača v tekmovalno areno. | Foto: Getty Images Lindsey Vonn se vrača v tekmovalno areno. Foto: Getty Images

V Val d'Iseru so odpovedali oba uradna treninga in tudi sobotni tretji smuk sezone 2017/18. Francozi vseeno upajo na dvojni program, in sicer naj bi v soboto nadomestili odpovedani superveleslalom iz St. Moritza (11.30). Za nedeljo pa je načrtovan še drugi superveleslalom, ki je bil že v osnovi na urniku.

To bosta tudi tekmi, na katerih se bo po nedavni poškodbi hrbta in vroči spletni razpravi o njenih izjavah o ZDA na olimpijskih igrah in (ne)zastopanju predsednika Donalda Trumpa v karavano svetovnega pokala vrnila Lindsey Vonn.

Brez Slovenk

Slovenija v dvojnem superveleslalomskem programu ne bo imela svoje predstavnice. Kot so sporočili iz reprezentančnega tabora, se bo Maruša Ferk posvetila treningu tehničnih disciplin. Po besedah glavnega trenerja Denisa Šteharnika, ki vodi treninge v Hinterreitu, ima 29-letna Gorenjka "še nekaj težav s preklapljanjem z daljših na kratke smuči, tako da je bolje, da se dobro pripravi na slalome, ki bodo najpomembnejši pred samimi olimpijskimi igrami''.

Ženska karavana svetovnega pokala se bo sicer iz Val d'Isera v začetku prihodnjega tedna preselila v Courchevele. Tam bodo slovenske barve na torkovem veleslalomu branile Ana Drev, Tina Robnik, Meta Hrovat in Ana Bucik. Zadnja ima že zagotovljeno tudi štartno mesto na srednem paralelnem slalomu, medtem ko se ji bodo Robnikova, Hrovatova in Ferkova skušale pridružiti skozi kvalifikacijsko sito.

Zelena luč za Bormio

Moška karavana pa bo vse do konca koledarskega leta vztrajala v Italiji. Pri Mednarodni smučarski zvezi so namreč prav danes prižgali še zeleno luč za prednovoletni preizkušnji v Bormiu. Tamkajšnji spektakularni smuk se torej po štirih letih vrača na koledar svetovnega pokala, hkrati pa bo slovita proga Stelvio še prizorišče prve kombinacije v olimpijski sezoni.

Pred tem pa smučarje čakajo dvojni hitrostni program v Val Gardeni (15.–16. 12.), nato veleslalom in paralelni veleslalom v Alti Badii (17.–18. 12.) ter prihodnji petek še slalom v Maddoni di Campiglio.

Ne spreglejte