Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 2. 2019,
14.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Gorazd Bertoncelj

Sreda, 13. 2. 2019, 14.08

5 let, 2 meseca

Prosta so še štiri mesta za svetovno prvenstvo

Dvema skakalcema že sveti zelena luč, Petru Prevcu še ne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

1

Timi Zajc | Timi Zajc in Anže Lanišek imata vstopnici za svetovno prvenstvo že zagotovljeni. | Foto Sportida

Timi Zajc in Anže Lanišek imata vstopnici za svetovno prvenstvo že zagotovljeni.

Foto: Sportida

Zadnja postaja smučarskih skakalcev pred osrednjim vrhuncem sezone, nordijskim svetovnim prvenstvom, bo nemški Willingen. Po treh tekmah bo glavni trener Gorazd Bertoncelj podal imena preostalih štirih skakalcev, ki bodo potovali v Seefeld/Innsbruck. Vozovnici imata le Timi Zajc in Anže Lanišek.

Prvi mož slovenske reprezentance v tej zimi Timi Zajc je zadnjo postojanko svetovnega pokala v Lahtiju izpustil. Doma se je nekoliko regeneriral, treniral, preizkušal opremo … Tekmovalni premor mu ni vzel dinamita v nogah, poudarja glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj.

Od vseh je namreč na sredinem treningu v Planici izstopal, kar je dobro znamenje za njegovo nadaljevanje dobrih dosežkov v svetovnem pokalu, potem ko je v Saporu najprej prišel do drugega mesta, na letalnici v Oberstdorfu pa na splošno do prve zmage v karieri.

Anže Semenič
Sportal Stoch premagal Kobajašija, trije Slovenci do točk

Zajc tudi po premoru skače na dobri ravni. Izstopal je.

"Timi je pripravljen, kot mora biti. Zelo dobro je skakal. Nihče se mu ni pretirano približal. Vsaj v Planici ne. Je pa res, da je to njegova skakalnica, saj mu zelo ustreza. Anže Semenič je bil blizu."

Peter Prevc
Sportal Slovenski orli brez stopničk, so pa nekateri napovedali zanimivo nedeljo

Tako kot 18-letni Zajc je tudi Domen Prevc izpustil pot na Finsko. Ljubitelje skokov zanima, ali sta najmlajši od bratov Prevc in najstarejši Peter v takšni formi, da se lahko tudi od njiju v Willingenu pričakuje dobre skoke.

Ekipa za Willingen

Timi Zajc, Domen Prevc, Peter Prevc, Anže Semenič, Jernej Damjan, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič

"Pri Domnu bomo videli, ali bo ali ne," je dal Bertoncelj jasno vedeti, da je Domen sposoben skočiti daleč, prav tako pa ima lahko težave, kar smo že nekako vajeni, da je pri njem vse skupaj nihajoče. Pozitiven zasuk na bolje je videl pri Petru: "Pri Petru segmenti postopno postajajo boljši."

Po Willingennu bo znana ekipa

Gorazd Bertoncelj bo po Willingenu določil še preostalo četverico za Seefeld/Innsbruck. | Foto: Vid Ponikvar Gorazd Bertoncelj bo po Willingenu določil še preostalo četverico za Seefeld/Innsbruck. Foto: Vid Ponikvar Naslednje prizorišče svetovnega pokala je najstarejšemu Prevcu že prineslo ogromno zadoščenja. V Willingenu je že zmagal, bil drugi pa tudi tretji. Prav tako na ekipnih tekmah je imel ogromno zadoščenja, saj so slovenski orli v tem nemškem skakalnem središču dvakrat že zmagali. In ta konec tedna bo tudi na sporedu. V petek bo tako moštvena preizkušnja, v soboto in nedeljo pa še posamični.

Takoj po prihodu iz Nemčije bo sledila pot v Avstrijo, kjer bo v Seefeldu in Innsbrucku - fantje bodo imeli tekmo na večji skakalnici na znamenitem Bergislu, ki gosti tekme prestižne novoletne turneje - nordijsko svetovno prvenstvo.

Za zdaj imata le dva skakalca potrjeno vozovnico. Ob Timiju še Anže Lanišek, ki bo izpustil Willingen in se pripravljal na prvenstvo. Če bi gledali le kriterije, uvrstitev do 15. mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala, bi imel mesto zagotovljeno le Zajc.

Žiga Jelar smučarski skoki
Sportal Skozi kvalifikacije pet slovenskih skakalcev, smola za Prevca

Peter Prevc bi jo lahko realno pričakoval

Pri Petru Prevcu zelena luč še ne sveti, a lahko pričakujemo, da se bo prižgala za odhod na prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar Pri Petru Prevcu zelena luč še ne sveti, a lahko pričakujemo, da se bo prižgala za odhod na prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar A je Bertoncelj zeleno luč prižgal še Lanišku. Preostali ga bodo tako v Willingenu skušali prepričati, da si zaslužijo mesto v ekipi. Šest skakalcev namreč lahko odpelje Slovenija na prvenstvo. Prav toliko jih lahko nastopi na uradnih treningih, od kvalifikacij naprej pa so v igri le še štirje.

Tudi Peter Prevc tako še nima vozovnice, čeprav lahko pričakujemo, da se bo uvrstil med potnike. Vendarle je skakalec z veliko izkušnjami in tudi pri njem se lahko tako rekoč čez noč zasuka v pravo smer in je konkurenčen za vidnejša mesta.

Prvi mož stroke bo po Willingenu tako predstavil šesterico, ki jo morata nato potrditi Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pa tudi izvršni odbor Smučarske zveze Slovenije.

Peter Prevc
Sportal Za mizo se težko dogovoriš
Ne spreglejte