Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2019,
18.08

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

4

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Žiga Jelar Bor Pavlovčič

Sobota, 9. 2. 2019, 18.08

5 let, 2 meseca

Smučarski skoki, Lahti, ekipna tekma (m)

Slovenski orli brez stopničk, so pa nekateri napovedali zanimivo nedeljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

4

Peter Prevc | Peter Prevc se je z ekipo uvrstil na peto mesto, na nedeljski posamični tekmi v Lahtiju pa ga ne bomo videli. | Foto Sportida

Peter Prevc se je z ekipo uvrstil na peto mesto, na nedeljski posamični tekmi v Lahtiju pa ga ne bomo videli.

Foto: Sportida

Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Žiga Jelar so na ekipni tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Lahtiju na Finskem zasedli peto mesto. Stopničke so zasedle reprezentance Avstrije, Nemčije in Japonske. Četrti so bili Poljaki.

Ob odsotnosti Timija Zajca, ki v Sloveniji testira opremo pred svetovnim prvenstvom, so delnice slovenski skakalni reprezentanci že pred ekipno tekmo v Lahtiju padle, a so Bor Pavlovčič, Peter Prevc (ta si v petek v kvalifikacijah ni priskakal vstopnice za nedeljsko posamično tekmo), Jernej Damjan in Žiga Jelar delo opravili solidno in končali peti. Do Poljakov na četrtem mestu jim je zmanjkalo skoraj 50 točk.

V finalu stopnjevali

Boljša je bila druga polovica tekme, ko so varovanci Gorazda Bertonclja prehiteli Švicarje in Čehe ter napredovali za dve mesti. Predvsem Prevc, Damjan in Jelar so močno stopnjevali svoje dosežke in v drugi seriji za Japonci in Nemci dosegli tretji najboljši izid.

"Borili smo se do konca. Prvo serijo sem 'zamočil', drugo pa dobro skočil. Peto mesto na koncu je dobro," je na družabnem omrežju Twitter svoja nastopa ocenil najizkušenejši Slovenec Prevc, ki še vedno išče formo iz prejšnjih let.

S kančkom športne sreče ...

Prav ta serija bo še kako pomembna za samozavest pred SP v Avstriji, saj je slovenska četverica s kančkom športne sreče in dobrih razmerah lahko celo konkurenčna najboljšim. Nedvomno pa je tudi Peter Prevc prepričal glavnega trenerja, da ga ima glede na vse izkušnje vsaj na širšem spisku za Seefeld. Bertoncelj si je po finalu lahko zadovoljno pomel roke, saj ima doma v rezervi še najuspešnejšega skakalca sezone Timija Zajca.

Tipičen Lahti

"Naša celotna ekipa v prvi seriji ni delovala dobro, naši skoki niso bili dobri. V finalni seriji so se potem naši fantje sprostili oziroma že med serijami smo si dejali, da skoki iz prve seriji niso za nikamor, da je treba stopiti na plin. V drugo so bili tako bolj odločni in prikazali precej več in v seštevku samo finalne serije dosegli tretji rezultat. Skakalnica v Lahtiju je zahtevna, takšne pa so tudi vetrovne razmere, ki so tukaj značilne. Vsak, ki je bil večkrat tu pravi, da je to tipičen Lahti. Danes je bilo treba skočiti res izjemno, treba pa je bilo imeti tudi kanček sreče. Peter in Damjan sta na zadnjih treningih prikazala dobre skoke, zato sta tudi potovala z nami v Lahti, seveda pa od obeh izkušenih fantov pričakujemo pomoč na bližnjem svetovnem prvenstvu. Z njima v dobri formi si lahko obetamo še precej boljše rezultate in boljšo ekipo," je po tekmi dejal Gorazd Bertoncelj.

Presenečenje je bilo deveto mesto Norvežanov, pri katerih se je skok popolnoma ponesrečil Andreasu Stjernenu, tako da je Norveška celo ostala brez finala.

V nedeljo bo v Lahtiju na sporedu še ena posamična tekma.

Lahti, ekipna tekma, 2. serija:

 

1. serija:

 
 
Žiga Jelar smučarski skoki
Sportal Skozi kvalifikacije pet slovenskih skakalcev, smola za Prevca
Ne spreglejte