Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 2. 2019,
17.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

5

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Timi Zajc Timi Zajc

Sreda, 6. 2. 2019, 17.00

5 let, 2 meseca

Za mizo se težko dogovoriš

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,74

5

Peter Prevc | Peter Prevc upa, da bo ujel vlak za svetovno prvenstvo v Seefeldu. | Foto Vid Ponikvar

Peter Prevc upa, da bo ujel vlak za svetovno prvenstvo v Seefeldu.

Foto: Vid Ponikvar

Čeprav trenutno ni prvi mož, je Peter Prevc še vedno prvi zvezdnik slovenske skakalne reprezentance. Spet se vrača v svetovni pokal. Podaja se v lov na vozovnico za svetovno prvenstvo, ki se nezadržno približuje, rad pa bi predvsem lahkotno in umirjeno skakal.

Po vseh peripetijah z gležnjem, ki jih je imel v pripravljalnem obdobju, so se pri Petru Prevcu težave pojavile tudi na skakalnici. Ni še našel tistih pravih skokov, ki si jih je želel in jih pričakoval. Težave je imel na novoletni turneji, ki jo je predčasno zapustil. Nove so se pojavile v Predazzu, kjer ga je spet vrtinčilo v zraku.

Izpustil je tudi polete v Oberstdorfu, kjer je lani z ekipo osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu. Trend na skakalnici naj bi se zdaj obrnil v pozitivno smer, poudarja najstarejši od bratov Prevc: "Obračanje, ki me je v Predazzu prizemljilo, smo na treningu odpravili. V enem tednu in pol se tovrstne težave niso pojavile. Tehnika je na posnetkih videti zelo dobro. Prizadevali smo si za več sproščenosti in lahkotnosti, da bom lahko bolje izkoristil zrak."

Timi Zajc
Sportal Trije razlogi so, zakaj junak Timi Zajc ostaja doma, Peter Prevc spet v pogonu

Z veseljem po tekmi poslal sedem sporočil

Vrtinčenje na mizi je po njegovih besedah izginilo. | Foto: Sportida Vrtinčenje na mizi je po njegovih besedah izginilo. Foto: Sportida Prejšnji teden je treniral v Kranju, pred tem v Planici. V tem času je opravil približno 70 skokov. Ogledal si je tudi polete v Oberstdorfu. Čeprav bi bil najraje v Nemčiji, se je odločil ostati v domovini: "Odločitev je na koncu tako ali tako skupna. Bili smo blizu temu, da bi šel. Potem so se pri meni spet pojavili zapleti in rekel sem, da je bolje, da polete izpustim. En trening ni bil takšen, da bi si rekel, da je dober za velikanko. Ta teden, ko so bili skoki dobri, je bilo zato težko, ker nisem bil tam."

Se je pa zato zelo razveselil uspeha Timija Zajca, ki je v petek dosegel krstno zmago v svetovnem pokalu, in to na svoji prvi tekmi na letalnici: "Z dvignjenimi rokami sem pospremil njegov uspeh. Ti rezultati te v ekipi dvignejo, če nisi s kom sprt. V tem primeru je še slabše. Zelo sem bil zadovoljen z vsemi, ki so skakali tam. Z veseljem sem po tekmi poslal sedem sporočil."

Matti Nykanen
Sportal Umrl je legendarni smučarski skakalec Matti Nykänen

"Veliko bi mi pomenilo, če bi potoval na svetovno prvenstvo. Ne bi bil rad 14 dni doma." 

"V Lahtiju bi rad skakal čim bolj lahkotno in umirjeno. Za mizo se težko dogovoriš. Pokazati moraš na terenu. Konkurenca je huda. Bomo videli, kako bo." | Foto: Sportida "V Lahtiju bi rad skakal čim bolj lahkotno in umirjeno. Za mizo se težko dogovoriš. Pokazati moraš na terenu. Konkurenca je huda. Bomo videli, kako bo." Foto: Sportida Pred skakalci sta še postojanki v Lahtiju in Willingenu, nato pa bo na vrsti nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu. Skakalci bodo na večji napravi tekmovali na Bergislu v Innsbrucku, za odličja na manjši napravi pa se bodo pomerili v Seefeldu. Peter Prevc se mora v ekipo še uvrstiti, česar se dobro zaveda: "V Lahtiju bi rad skakal čim bolj lahkotno in umirjeno. Za mizo se težko dogovoriš. Pokazati moraš na terenu. Konkurenca je huda. Bomo videli, kako bo. Že dolgo se nisem kakšne skakalnice veselil tako kot te v Lahtiju. Tekem sem lačen. Veliko bi mi pomenilo, če bi potoval na svetovno prvenstvo. Ne bi bil rad 14 dni doma. Rad bi bil na tekmi, na kateri bi lahko nekaj dosegel."

Spodbudno je, da se stanje gležnja izboljšuje, a še nekaj časa ne bo stoodstotno pripravljen. Dobrodošlo pa je, da ga pri skokih ta ne ovira. Nekoč najboljšemu skakalcu je zato težko, ker mu predstave na mizi in v zraku ne uspevajo tako, kot si želi: "Takšna stvar te požira. Kot športnik pa moraš biti optimist in verjeti, da bo čedalje boljše."

Matty Nykänen
Sportal Izpostavljajo skakalno nesmrtnost Mattija Nykänena, črna pika alkohol …
Ne spreglejte