Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 1. 2022,
15.38

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

smučarski skoki Marius Lindvik Fredrik Villumstad Daniel Andre Tande

Torek, 18. 1. 2022, 15.38

2 leti, 3 mesece

covid-19 med vikingi

Dva tedna pred OI koronatežave v taboru Norvežanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Daniel Andre Tande | Daniel Andre Tande je bil dobra dva tedna pred začetkom olimpijskih iger pozitiven na PCR-testiranju na novi koronavirus. | Foto Sportida

Daniel Andre Tande je bil dobra dva tedna pred začetkom olimpijskih iger pozitiven na PCR-testiranju na novi koronavirus.

Foto: Sportida

Dobra dva tedna pred začetkom zimskih olimpijskih iger na Kitajskem o okužbah s koronavirusom poročajo iz norveškega tabora. Pozitivna sta bila testa na novi koronavirus Daniela Andreja Tandeja in Fredrika Villumstada. Zaradi tveganega stika pa je torkovo državno prvenstvo, na katerem je slavil Johann Andre Forfang, izpustil še Marius Lindvik. Trener Alexander Stöckl, ki je danes razkril olimpijsko ekipo, upa, da jim covid-19 ne bo povsem pokvaril olimpijskih načrtov.

Robert Johansson
Sportal Norveški as ostaja v vlogi gledalca

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je pred slabim letom na letalnici v Planici grdo padel in se po mesecih okrevanja vrnil v tekmovalni ritem, je dobra dva tedna pred vrhuncem sezone prejel slabe novice. Na testiranju na novi koronavirus je bil pozitiven tako na hitrem kot PCR-testu. Še pred njim je bil na hitrem testu pozitiven tudi njegov rojak Fredrik Villumstad, s katerim sta si konec tedna v Zakopanah delila hotelsko sobo. Villumstad rezultata PCR-testiranja po pisanju NRK še ni prejel. 

Zaradi tveganega stika s Tandejem je današnje državno prvenstvo izpustil najboljši Norvežan te sezone Marius Lindvik, ki v svetovnem pokalu zaseda tretje mesto. Triindvajsetletnik je bil na testiranjih sicer negativen.

Norveški državni prvak je postal Johann Andre Forfang, drugi je bil presenetljivo nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber, tretji pa Joacim Oedegaard Bjoereng, Halvor Egner Granerud je bil šele četrti.

Marius Lindvik bo zaradi tveganega stika izpustil današnje norveško državno prvenstvo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marius Lindvik bo zaradi tveganega stika izpustil današnje norveško državno prvenstvo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Stöckl razkril ekipo za Peking

Glavni trener Alexander Stöckl je danes predstavil peterico skakalcev za olimpijske igre - Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik in Daniel-André Tande. Avstrijec upa, da bo lahko na Kitajsko odpeljal najmočnejšo zasedbo. Norveški novinarji so ga povprašali še, ali obžaluje, da skakalci na Poljskem niso imeli ločenih sob. "Nimamo finančnih sredstev, da bi lahko imel vsak svojo soboto," je odgovoril Stöckl.

Nemirni dnevi za Alexandra Stöckla | Foto: Sportida Nemirni dnevi za Alexandra Stöckla Foto: Sportida Ta v Zakopanah ni mogel računati na svojega tretjega najvišje uvrščenega moža svetovnega pokala, 11. skakalec zime Robert Johansson je preizkušnji izpustil zaradi težav s hrbtom. 

Kar nekaj skrbi za norveški tabor nedaleč od začetka olimpijskih iger.

Kako so v svetovnem pokalu uvrščeni Norvežani?

Najvišje, na tretjem mestu, je Marius Lindvik, sledijo zmagovalec lanske sezone Halvor Egner Granerud (4.), Robert Johansson (11.), Johann Andre Forfang (21.), Daniel Andre Tande (25.) ...

Pred Pekingom še dve nemški postaji

Skakalce pred Pekingom čakata še dve postaji svetovnega pokala, obe v Nemčiji. Najprej konec tedna Titisee-Neustadt, nato še Willingen. Poljaki so se odločili, da na prvo postajo ne bodo odpotovali v najmočnejši zasedbi, temveč bo priložnost dobila B-ekipa.

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek na stopničkah v Zakopanah! "Za nami je super vikend."
Zakopane zmage Lanišek Kos Prevc Zajc
Sportal "Uspelo nam je nekaj vrhunskega, cela ekipa je bila vrhunska"
Kamil Stoch
Sportal Udarec za Kamila Stocha
Ne spreglejte