Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 8. 2017,
9.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Ana Drev

Petek, 25. 8. 2017, 9.10

6 let, 7 mesecev

Drevova na smuči ne želi za vsako ceno

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Najboljša slovenska veleslalomistka zadnjih dveh sezon Ana Drev dva meseca pred uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala ledeniškega nastopa v Söldnu ne želi napovedati, saj si "poškodbe zaradi slabe pripravljenost ne bi oprostila".

Ana Drev upa na nastop v Söldnu. | Foto: Sportida Ana Drev upa na nastop v Söldnu. Foto: Sportida

Medtem ko se je Ilka Štuhec že odpravila na priprave v Čile, večji del tehnično usmerjene ekipe pa se mudi v Argentini, sta dolgoletni reprezentantki Maruša Ferk in Ana Drev to poletje "obsojeni" na evropske ledenike. Prva se je za to potezo odločila zaradi drugačnih tekmovalnih usmeritev in je do zdaj na ledeniku Saas Fee v Švici vadila v družbi Štuhčeve ter Bolgara Kamna Zlatkova, v prihodnje pa naj bi se povezala še z Madžarko Edit Miklos. Drevovo so po drugi strani doma zadržale bolečine v kolenu. Zaradi teh je ob koncu junija prestala celo manjši operativni poseg, s katerim so ji s pogačice odstranili trdi izrastek, ki je ob vsakem počepu načenjal ovojnico in oviral gibanje.

Še dva meseca

Pravega snežnega treninga Drevova zatorej še ni imela. Med nedavnim tridnevnim prostim smučanjem se je zgolj prepričala o tem, da se stanje po operaciji izboljšuje. Njen vsakdan pa je prežet predvsem s kondicijskimi treningi, zato nastopa na uvodnem veleslalomu v Söldnu (28. 10.) še ne želi obljubiti. "Delam z mislijo na nastop v Söldnu. Vem, da presežka treninga ne bo. A s 15 ali 20 smučarskimi dnevi bi bila primerno pripravljena. Osnova pa mora biti dobra fizična pripravljenost. Moram biti dovolj močna, da bo moje telo lahko brez nepotrebnega tveganja zdržalo ves napor," pravi osma veleslalomistka svetovnega pokala in dodaja, da v Sölden ne bo potovala za vsako ceno.

Zadnja sezona?

"Poškodbo lahko smučar stakne vsak dan. To sem kot tekmovalka sprejela. A če bi smučala nepripravljena, bi bilo tveganje še večje. Takšno poškodbo bi si nato očitala. Zato želim storiti vse, kar je v moji moči, da se primerno pripravim. Medtem ko tekmice že delajo na snegu, se prepuščam kondicijskim treningom," poudarja Šmarčanka, ki zdaj že tri tedne povečuje intenzivnost kondicijskih treningov, a z načrtnim izključevanjem določenih vaj. "V prihodnje bom začela prepletati kondicijske treninge in smučanje na postavljeni progi," pravi Drevova, ki je ob predlanski odločitvi za nadaljevanje kariere poudarila, da bo nastopala še vsaj dve sezoni.

Bo olimpijska sezona njena zadnja? "V glavi nimam, da gre za mojo zadnjo sezono. O tem sploh ne razmišljam. Vem, da so mi sezone štete. A moje misli so pri treningih in tekmah. O tem, kako naprej, bom razmišljala v prihodnje," odgovarja najstarejša slovenska reprezentantka, ki se je dvakrat zavihtela na stopničke za zmagovalke v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte