Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2020,
20.21

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,30

10

Natisni članek

Žiga Jelar Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Cene Prevc Robert Hrgota Timi Zajc Timi Zajc

Sreda, 23. 12. 2020, 20.21

3 leta, 4 mesece

znana je slovenska ekipa za 69. novoletno turnejo

Konec ugibanj: znani vsi slovenski orli za novoletno turnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,30

10

Robert Hrgota | Glavni trener slovenske A-reprezentance Robert Hrgota bo na uvodu novoletne turneje računal na Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Žigo Jelarja ter tri brate Prevc, Petra, Domna in Ceneta. | Foto Grega Valančič/Sportida

Glavni trener slovenske A-reprezentance Robert Hrgota bo na uvodu novoletne turneje računal na Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Žigo Jelarja ter tri brate Prevc, Petra, Domna in Ceneta.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po koncu državnega prvenstva, na katerem je Anže Lanišek ubranil naslov prvaka, je znano še zadnje slovensko orožje za začetek bližajoče se novoletne turneje. To je Domen Prevc, ki je končal kot tretji, tik za starejšim bratom Petrom. Na uvodu 69. novoletne turneje bodo tako nastopili kar trije bratje Prevc, vstopnico si je zagotovil tudi Cene, ter Lanišek, Bor Pavlovčič in Žiga Jelar. Na prvi postaji, v Oberstdorfu, od A-reprezentantov tako ne bo Timija Zajca, Tilna Bartola in Jerneja Damjana, ki v tej sezoni še ni skakal v svetovnem pokalu.

Anže Lanišek
Sportal Anže Lanišek in Nika Križnar slavila v Planici

Nekdanji smučarski skakalec Robert Hrgota, ki je pred kratkim iz rok Gorazda Bertonclja prevzel vajeti slovenske reprezentance v smučarskih skokih, je že pred dnevi razkril štiri skakalce od šestih, na katere bo računal na drugem vrhuncu sezone, ki se bo 28. decembra začel v Oberstdorfu v Nemčiji in 6. januarja prihodnje leto končal v Bischofshofnu v Avstriji.

V kvartet za novoletno turnejo je takrat uvrstil najboljšega slovenskega orla v letošnji zimi Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Petra Prevca in Žigo Jelarja, celotna ekipa pa naj bi bila znana po državnem prvenstvu.

Kot zadnji v ekipo skočil še tretji brat Prevc

Že pred začetkom državnega prvenstva, na katerem je Lanišek ubranil naslov, na odru za zmagovalce pa sta se mu pridružila Peter in Domen Prevc, je postalo jasno, da bo v ekipi za novoletno turnejo peto mesto zasedel tudi srednji od bratov Prevc, Cene. Ta je v zadnjih dneh pokazal spodbudne skoke v Engelbergu, kjer se mu v soboto sicer ni izšlo po načrtih, v nedeljo pa je zasedel deseto mesto.

Domen Prevc si je s tretjim mestom kot zadnji zagotovil mesto med šesterico, ki bo nastopila v Oberstdorfu. | Foto: Vid Ponikvar Domen Prevc si je s tretjim mestom kot zadnji zagotovil mesto med šesterico, ki bo nastopila v Oberstdorfu. Foto: Vid Ponikvar

V slovenskem taboru je tako pred začetkom DP ostalo le še eno prosto mesto. Pripadlo je najboljšemu na prvenstvu, ki še ni imel vstopnice. To je s tretjim mestom postal Domen Prevc. 

Slovenska ekipa za uvod novoletne turneje: Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar, Peter Prevc, Cene Prevc in Domen Prevc.

Timi Zajc je v Planici ostal za najboljšimi in brez vstopnice za začetek novoletne turneje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Timi Zajc je v Planici ostal za najboljšimi in brez vstopnice za začetek novoletne turneje. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zajca v Oberstdorfu ne bo, mogoče so menjave

Brez vstopnice sta od prvokategornikov ostala Timi Zajc, ki je sredi svetovnega prvenstva v poletih v Planici zakuhal afero in poskrbel za trenersko menjavo, in Tilen Bartol, ki sta zaostala za zmagovalnim odrom. V Oberstdorfu prav tako ne bo tekmoval še en član A-reprezentance Jernej Damjan, ki je tokrat zasedel četrto mesto.

Slovenska ekipa za novoletno turnejo se lahko med to še spremeni, v preteklosti je do menjav prihajalo po nemškem delu.

Danes so ekipo razkrili tudi Avstrijci. Vsaj na uvodu v njej ne bo prostora za dvakratnega zmagovalca novoletne turneje Gregorja Schlierenzauerja, se pa po težavah s hrbtom vrača Stefan Kraft.

Spored novoletne turneje

Oberstdorf
28. december: 16.30 kvalifikacije
29. december: 16.30 tekma

Garmisch-Partenkirchen
31. december: 14.00 kvalifikacije
1. januar: 14.00 tekma

Innsbruck
2. januar: 13.30 kvalifikacije
3. januar: 13.30 tekma

Bischofshofen
5. januar: 16.30 kvalifikacije
6. januar: 16.45 tekma

Preberite še:

Vladimir Zografski
Sportal Koronavirus v skakalni karavani, svetovni prvak upa na novoletno turnejo
Ne spreglejte