Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
8. 1. 2016,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek skoki novoletna turneja

Petek, 8. 1. 2016, 10.24

8 let

Domen Prevc po bratovem uspehu: Upam, da bom tudi jaz kdaj tako dober

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nad predstavami slovenskega skakalca Petra Prevca, ki je na novoletni turneji postavil nov mejnik v karieri, so navdušeni tudi reprezentančni kolegi.

Tretje, prvo, prvo in prvo mesto so uvrstitve Petra Prevca na novoletni turneji. Malo je manjkalo in bi se veselil vseh štirih zmag, če mu ne bi ob koncu tekme v Oberstdorfu, kjer je bil z eno nogo že pri zmagi, zagodel veter, ki je bil naklonjen nemškemu skakalcu Severinu Freundu.

A prvi mož slovenskega skakanja tudi v nadaljevanju turneje ni popuščal ter še naprej spravljal tekmece v obup. Še zdaj se sprašujejo, kako mu uspeva v tej sezoni vrhunsko in zlasti konstantno tako skakati.

"Zelo sem vesel za brata"

Piko na i je postavil 6. januarja v Bischofshofnu, kamor je priromalo kar pet tisoč slovenskih navijačev, ki so proslavili Petrov uspeh. Postal je nesporni kralj 64. novoletne turneje.

Nad njegovimi predstavami in velikim uspehom so bili kajpak navdušeni tudi reprezentančni kolegi. "Zelo sem vesel zanj, da mu je uspelo in upam, da bom tudi jaz kdaj tako dober," je bil kratek in jedrnat mlajši brat Domen ter dal vedeti, da tudi njega zanimajo vrhunske uvrstitve. Za konec je bil v Bischofshofnu odličen šesti, lahko pa se pohvali, da je ob Petru edini Slovenec, ki se je na vseh štirih postojankah zavihtel med dobitnike točk. Premierno turnejo je končal na 17. mestu, in to pri vsega 16 letih.

Tepeš: Glede Petra Prevca nimam kaj reči

Na zadnji avstrijski postojanki turneje je imel razlog za zadovoljstvo tudi Jurij Tepeš, ki je po Garmisch-Partenkirchnu zapustil turnejo, se odpravil v Planico in skušal dvigniti formo za naslednje preizkušnje – v mislih pa je jasno imel tudi svetovno prvenstvo v poletih, ki bodo prihodnji teden na Kulmu.

"Vzdušje na skakalnici v Bischofshofnu je bilo super. Vesel sem, da nas je prišlo toliko Slovencev podpirat, zlasti Petra. Lepo je videti, da so v tako majhni državi za naš šport stopili skupaj, zato sem počaščen. Glede Petra pa nimam kaj reči. Vse je že povedal na skakalnici," se je zasmejal Tepeš.

Zakaj Peter Prevc tako odstopa od preostalih, pa je nazorno povedal Anže Lanišek, ki je bil v Bischofshofnu 22., na turneji pa se mu je zalomilo le v Innsbrucku, kjer se ni dokopal do točk: "Za Petra sem že velikokrat povedal in ne mislim dodajati. Skače odlično, v glavi ima vse urejeno. Vsa čast mu!"

Ne spreglejte