SiolNET. Sportal Zimski športi
1,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domen Prevc ima težave s čevlji: Pregrizniti moram

1,59

termometer

Anže Semenič
Foto: SZS

Nova sezona smučarskih skokov se bo čez 14 dni tradicionalno začela v Kranju, kjer bosta tekmi celinskega pokala. Peter Prevc je še vedno na stranskem tiru, njegov brat Domen se lovi s čevlji, Žiga Jelar ima poškodovano koleno, Jernej Damjan pa bo pričakovano izpustil tekmovalni del poletne sezone.

Slovenski skakalci se temeljito pripravljajo na novo sezono. Pred dnevi je nepričakovano prišla novica, da ima Peter Prevc težave z gležnjem, ki so mu ga operirali konec aprila.

Kot pravi sam, je prehitro začel na vso moč obremenjevati ta del telesa, saj ni čutil bolečine. Nato se je gleženj odzval in zatekel, zato bo moral biti nekaj časa na stranskem tiru. Poškodovan je tudi Žiga Jelar, ki ima težave s kolenom, medtem ko preostali zavzeto trenirajo.

Prvo pravo preizkušnjo bodo imeli 7. in 8. julija v Kranju, kjer bosta tekmi celinskega pokala, nato pa bo že sledila poletna serija grand prixa, na kateri pričakujemo tudi najboljše skakalce.

Peter Prevc Sportal Peter Prevc nepričakovano na stranskem tiru: upa, da bo kmalu nazaj

"Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka"

"Kar zadeva kondicijsko in tehnično vadbo, gre vse po načrtu, razen poškodb in bolezni. Upam, da bomo to počasi rešili, sanirali in da bo celotna ekipa nadaljevala poletno sezono. Skakati smo začeli na 60-metrski skakalnici v Planici, postopoma smo šli na 80-metrsko, prejšnji teden smo bili v Beljaku na 90-metrski, zdaj smo v Kranju na 100-metrski napravi. Tri dni bomo trenirali v Ramsau, kjer se bomo že posvetili določenim stvarem na področju tehnike in razvoja tekmovalne opreme," pravi glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki je nasledil Gorana Janusa.

"Trenutno ne gre vse čisto po načrtih, kot bi si želel. Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka, kako bi moral čepeti do konca mize in potem odskočiti. Nič zato, treba se je boriti, zdaj je pravi čas, da to težavo odpravim," je Domen Prevc optimističen. "Trenutno ne gre vse čisto po načrtih, kot bi si želel. Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka, kako bi moral čepeti do konca mize in potem odskočiti. Nič zato, treba se je boriti, zdaj je pravi čas, da to težavo odpravim," je Domen Prevc optimističen. Foto: Vid Ponikvar

Najmlajši od bratov Prevc ima nekaj težav z opremo, a verjame, da se bo vse uredilo, kot se mora. "Trenutno ne gre vse čisto po načrtih, kot bi si želel. Odkar sem zamenjal čevlje, ne najdem pravega občutka, kako bi moral čepeti do konca mize in potem odskočiti. Nič zato, treba se je boriti, zdaj je pravi čas, da to težavo odpravim. S čevlji imam velikokrat težave, ko jih zamenjam. To je treba preprosto pregrizniti. Sicer pa je nekaj sprememb v primerjavi z lanskim letom, čeprav trenerja poznam že od prej. Če drugega ne, je že ekipa malo drugačna. Tudi smuči imamo krajše kot lani, skačemo z manjšimi dresi in to je pika na i mojim težavam," pravi Domen Prevc.

Bartol in Semenič imata še veliko rezerv, Damjan avgusta

V A-reprezentanci sta tudi Tilen Bartol in Anže Semenič, ki prav tako gradita pravo tehnično izvedbo skokov.

"Forma trenutno nikakor ni v prvem planu, ta mora biti prava pozimi, ko je to najpomembneje. Za zdaj poskušamo izpiliti tehniko, bolj se posvečamo 'dvigu', skačemo s krajšimi smučmi. V zraku ni takih občutkov, kot so na dolgih smučeh, a za zdaj napredujem, kar je najpomembneje," pravi Bartol.

"Nov trener je prinesel nekaj sprememb. Stvari pove z drugimi besedami, kar lahko pri nas hitro prinese spremembo oz. je to več kot dovolj za napredek," pravi Semenič. "Nov trener je prinesel nekaj sprememb. Stvari pove z drugimi besedami, kar lahko pri nas hitro prinese spremembo oz. je to več kot dovolj za napredek," pravi Semenič. Foto: SZS

"Na skakalnici imam še veliko rezerv, a postopoma želimo te rezerve odpravili in v zimo štartali dobro, kot se le da. Nov trener je prinesel nekaj sprememb. Stvari pove z drugimi besedami, kar lahko pri nas hitro prinese spremembo oz. je to več kot dovolj za napredek," pa je dejal Semenič.

Naš najizkušenejši med prvokategorniki Jernej Damjan, ki se je z Bertoncljem uskladil, ima nekoliko drugačen način priprav na zimski del sezone. Kot je dejal pred časom, bo skakati začel avgusta. "Veliko se zame ne spremeni. Lanski recept je bil dober in ne vem, zakaj ga bi spreminjal. Bom pa nekatere stvari izpilil, popravil, zamenjal," je pred časom v pogovoru za Sportal dejal Damjan.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin