SiolNET. Sportal Zimski športi
5,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc nepričakovano na stranskem tiru: upa, da bo kmalu nazaj

5,41

termometer

Prvi mož slovenskih skokov Peter Prevc mora v celoti počivati, potem ko so se pojavile težave z gležnjem. V aprilu je imel operacijo, nato pa, kot pravi sam, prehitro začel trenirati na polno. Zaradi reakcije in zatečenega gležnja mora zdaj vsak dan opravljati terapije. Ob najboljšem scenariju bo novopečeni očka lahko skakal čez mesec.

Peter Prevc ima težave z gležnjem in je moral na prisilni počitek. Peter Prevc ima težave z gležnjem in je moral na prisilni počitek. Foto: Sportida Kakšne težave ste sploh imeli, da ste šli 20. aprila na operacijo gležnja?
V stopalu se je začela zaraščati kost, ki je omejevala gibljivost. To kost smo odstranili, a sem začel prehitro trenirati. Nisem čutil bolečine in sem treniral na polno, čeprav so mi dejali zdravniki, da je prezgodaj. Žal so se pojavila vnetja. Zdaj sem prisiljen počakati, da se vse skupaj umiri.

Kdaj ste sploh začutili, da je z gležnjem nekaj narobe?
Na treningu po prvomajskih praznikih je bilo dobro. Potem še kakšen teden. Ker je to manjša operacija, bolečine ni. Le oteklina govori.Ko treniraš preveč in naslednji dan ni nič reakcije, treniraš še bolj zavzeto. Nato pa tretji dan vidiš, da si naredil traparijo.

Peter Prevc Sportal Peter Prevc dobil naslednika!

"V naslednjih 14 dneh bom imeli popolni premor od treningov. Zdaj so v ospredju terapije. Nato bom obiskal zdravnika. Takrat bom videl, ali bom moral počakati ali lahko začel trenirati." "V naslednjih 14 dneh bom imeli popolni premor od treningov. Zdaj so v ospredju terapije. Nato bom obiskal zdravnika. Takrat bom videl, ali bom moral počakati ali lahko začel trenirati." Foto: Vid Ponikvar Ali so vam gleženj kaj pregledali?
Pravzaprav včeraj še ni bilo potrebe. Zdravnik ve, kaj se dogaja v gležnju. Bomo pa čez 14 dni videli, ali bo potrebno slikati.

Koliko časa ne boste trenirali?
V naslednjih 14 dneh bom imeli popolni premor. Zdaj so v ospredju terapije. Danes sem jih imel od 7.30 do 12. ure. Nato bom obiskal zdravnika. Takrat bom videl, ali bom moral počakati ali lahko začel trenirati.

In kakšen je najbolj optimističen scenarij, da boste šli na skakalnico?
Če bo šlo vse tako, kot bi moralo, bi moral čez mesec normalno skakati.

Peter Prevc o poškodbi:

Peter Prevc Sportal Peter Prevc še zdaleč ne bo za odpis #video

"Glede na to, da nisem imel poleti rezultatskih ciljev, se večji načrti niso podrli. Je pa lažje imeti kakšen mesec več priprav na zimo. Zimski načrti so pa še vedno veliki." "Glede na to, da nisem imel poleti rezultatskih ciljev, se večji načrti niso podrli. Je pa lažje imeti kakšen mesec več priprav na zimo. Zimski načrti so pa še vedno veliki." Foto: Vid Ponikvar Trener Gorazd Bertoncelj je dejal, da ste izkušeni in da boste lažje znali prenesti tovrstne težave, kar vas lahko tudi v nadaljevanju motivira.
Za zdaj še gledam s slabe plati. Gledam, koliko zamujam. A po drugi strani, ko si prisiljen počivati, se bolj spočiješ, bolj regeneriraš pred novo sezono. Ker potem nimaš veliko časa, da do sezone vse spraviš do potankosti, konec koncev že začneš na višji ravni.

Ali so se vam načrti dodobra podrli?
Glede na to, da nisem imel poleti rezultatskih ciljev, se večji načrti niso podrli. Je pa lažje imeti kakšen mesec več priprav na zimo. Zimski načrti so pa še vedno veliki.

Trener Bertoncelj o poškodbi Prevca

Zato pa je pozitivna novica, da se vama je s partnerico Mino nedavno spremenilo življenje. Rodil se vama je fantek. Kako je biti oče?
Pravzaprav je za zdaj preprosto. Mama je trenutno glavna. Hrano težko dajem. Otrok je in spi. Ponoči prav glasen ni. Večinoma kar mirno spim.

skakalci trening Sportal V slovenskih skokih svež veter, Peter Prevc se je pogovoril in dogovoril #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin