Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2021,
13.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Natisni članek

Chamonix Tijan Marovt Aljaž Dvornik Štefan Hadalin slalom

Nedelja, 31. 1. 2021, 13.50

3 leta, 2 meseca

Chamonix, slalom, moški

Norvežan uspel kljub načeti progi, Hadalin še devetič letos do slalomskih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

Norvežan Henrik Kristoffersen je veliki zmagovalec devete slalomske preizkušnje za moške v tej sezoni. Štefan Hadalin je v finalu napadal s 17. mesta in v cilj pripeljal kot peti, na koncu pa zaradi slabših predstav konkurentov na načeti progi izboljšal svojo uvrstitev in slalom končal na 15. mestu. Preostala Slovenca Aljaž Dvornik in Tijan Marovt sta tudi danes ostala brez finala.

Zmagovalna trojka drugega slaloma v Chamonixu: Norvežan Kristoffersen v družbi dveh Švicarjev Ramona Zenhäuserna in Sandra Simoneta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zmagovalna trojka drugega slaloma v Chamonixu: Norvežan Kristoffersen v družbi dveh Švicarjev Ramona Zenhäuserna in Sandra Simoneta. Foto: Guliverimage/Getty Images

Clement Noel
Sportal Francosko zmagoslavje, podvig Švicarja, Hadalin do rezultata sezone

Henrik Kristoffersen, ki je v soboto odstopil že na prvi progi, je danes vodil že po prvi vožnji slaloma, odlično pa se je znašel tudi v finalu, kjer so konkurenti na načeti progi precej pokvarili svoje uvrstitve. Za 26-letnega Norvežana je to že 19. slalomska zmaga in 42. slalomske stopničke v svetovnem pokalu.

Švicar Sandro Simonet je s štartno številko 35 skočil na 3. mesto. Po prvi vožnji je zasedal 30. mesto. | Foto: Guliverimage/Getty Images Švicar Sandro Simonet je s štartno številko 35 skočil na 3. mesto. Po prvi vožnji je zasedal 30. mesto. Foto: Guliverimage/Getty Images Svojo priložnost sta izjemno vnovčila tudi Švicarja Ramon Zenhaeusern, ta je v finalu napredoval za devet mest in tekmo končal na 2. mestu (+0.28), še bolj pa je danes pod Mont Blancom nasmejan Sandro Simonet, ki je napredoval za kar 27 mest. Na 3. mestu je za Norvežanom zaostal za 66 stotink sekunde. 

Štefan Hadalin je še devetič letos prismučal do slalomskih točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Štefan Hadalin je še devetič letos prismučal do slalomskih točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najboljši slovenski slalomist je bil po prvi vožnji na 17. mestu, v finalu pa po slabših predstavah tekmecev napredoval na 15. mesto. Ostala dva slovenska predstavnika sta tudi danes ostala brez finalne vožnje. Aljaž Dvornik je bil z zaostankom 3,48 sekunde prepočasen za finale, Tijan Marovt pa je odstopil že v zgornjem delu proge. 

Chamonix, slalom, 2. vožnja

 

Preberite še:

Žan Kranjec
Sportal Na seznamu za Cortino d'Ampezzo tudi Žan Kranjec
Ne spreglejte