Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
17.15

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Polona Klemenčič

Sobota, 9. 9. 2023, 17.15

9 mesecev, 2 tedna

poletno državno prvenstvo

Biatlonci z novim vodstvom, Fak in Klemenčič državna poletna prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Jakov Fak | Jakov Fak je poletni državni prvak. | Foto www.alesfevzer.com

Jakov Fak je poletni državni prvak.

Foto: www.alesfevzer.com

Jakov Fak na deset kilometrov in Polona Klemenčič na šest kilometrov sta nova slovenska prvaka v poletnem biatlonu. Iz biatlona pa prihaja tudi vest, da so klubi strnili svoje vrste in izbrali novo vodstvo panoge. Predsednik Zbora za biatlon je v drugem poskusu postal Klemen Ferjančič, ki na julija ni dobil zadostne podpore.

Jakov Fak
Sportal Jakov Fak je osredotočen še na en veliki cilj, najbolj pa si želi zdravja

Jakov Fak (Pokljuka) kljub 36 letom dokazuje, da v domačem biatlonu kljub številnim uspehom mladih še vedno nima konkurence. S strelsko ničlo je za 45,8 sekunde ugnal domačega tekmovalca Miho Dovžana iz Gorij, Lovro Planko (Ihan) pa je zaostal še 1,3 sekunde več, a se ob tem enkrat zavrtel v kazenskem krogu.

Za najboljšo trojico je bil Alex Cisar (Triglav) z eno strelsko napako. Pred standardnim članom A reprezentance Antonom Vidmarjem (Brdo) pa je tekmo končal tudi Matic Repnik (Ihan), saj je slednji zgrešil le en strel, Vidmar pa tri.

"S strelskim izkupičkom sem danes lahko zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Fak, ki je kljub poškodbi zelo zadovoljen tudi s potekom priprav na novo sezono, ki se bo začela 25. novembra s tekmo mešanih štafet v Östersundu.

Polona Klemenčič | Foto: www.alesfevzer.com Polona Klemenčič Foto: www.alesfevzer.com

V ženski konkurenci je Slovenija v zadnji sezoni dobila dve odlični tekmovalki. Tudi tokrat pa je bila boljša Polona Klemenčič s po eno strelsko napako na vsakem postanku. Njena klubska sotekmovalka iz Triglava Anamarija Lampič, ki je lani navduševala z izjemnim tekom, na tako kratki progi ni mogla nadoknaditi kar petih napak na strelišču in v cilju ju je ločila slaba minuta.

Ob odsotnosti Žive Klemenčič sta se na naslednjih mestih zvrstili obetavni dvajsetletnici iz Bohinja Kaja Marič in Lena Repinc, prva z eno napako na strelišču, druga pa kar s štirimi.

Novo vodstvo panoge

Iz biatlona pa prihaja tudi vest, da so klubi končno strnili svoje vrste in izbrali novo vodstvo panoge. Predsednik Zbora za biatlon je v drugem poskusu postal Klemen Ferjančič, ki na julijski seji ni dobil zadostne podpore.

Novosti so tudi v urejenosti reprezentanc. V vodstvu panoge ostajata aktivna Tomas Globočnik in Tadeja Brankovič, pridružujeta pa se jima "povratnika" Marko Dolenc in Janez Ožbolt.

Hans Christer Holund
Sportal Štirikratni svetovni prvak končal kariero
Ne spreglejte