Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2020,
16.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Andreas Wellinger poškodba smučarski skoki

Četrtek, 2. 4. 2020, 16.25

4 leta

andreas wellinger

Saj ni res, pa je: olimpijski prvak znova poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Andreas wellinger | Andreas Wellinger si je junija lani strgal kolenske vezi in izpustil vso sezono, zdaj pa si je na počitnicah zlomil še ključnico, tako da ga čaka novo okrevanje. | Foto Sportida

Andreas Wellinger si je junija lani strgal kolenske vezi in izpustil vso sezono, zdaj pa si je na počitnicah zlomil še ključnico, tako da ga čaka novo okrevanje.

Foto: Sportida

Dobitnika treh kolajn na zadnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu, kjer se je okitil tudi z naslovom olimpijskega prvaka, Andreasa Welllingerja po izpuščeni zadnji sezoni (rehabilitacija po strganih kolenskih vezeh) čaka novo okrevanje. Nemec si je med deskanjem v Avstraliji, kjer je počitnikoval, zlomil levo ključnico.

Planica
Sportal Odločitev je padla: prestavljeno SP v poletih v Planici bo decembra

Nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger je znova poškodovan. Olimpijski prvak na normalni napravi iz Pjongčanga, ki si je junija lani na treningu v Avstriji ob padcu strgal kolenske vezi in izpustil vso sezono, je moral na nov operativni poseg.

Kot je zapisal na družbenem omrežju, si je na počitnicah v Avstraliji med deskanjem zlomil levo ključnico. "Vesel sem, da sem spet doma, čeprav sem si vse skupaj predstavljal drugače. Med deskanjem sem si zlomil ključnico, tako da se bodo prihodnji tedni nadaljevali po nekoliko spremenjenem scenariju, kot sem si ga zamislil. Pravzaprav za vse nas," je zapisal 24-letnik in pojasnil, da je operacijo prestal v deželi tam doli.

Skakalec bi se po besedah trenerja Stefana Horngacherja v idealnih razmerah na skakalnico vrnil prav aprila, a to že zaradi pandemije novega koronavirusa ne bi bilo mogoče.

Jernej Damjan
Sportal Ničesar še ne more povedati

S počitnicami v Avstraliji dvignil prah

Wellinger je s počitnicami v Avstraliji v obdobju pandemije novega koronavirusa sprožil kar nekaj burnih debat. Bavarec je v zapisu pojasnil, da je v Avstraliji obiskal sestro in da ob njegovem odhodu še ni bilo nobenih opozoril o potovanjih.

"Ko so prišla opozorila, sem takoj poskrbel za povratni polet domov. Opravičujem se tistim, ki so me označili za neodgovornega, in se zahvaljujem tistim, ki razumejo moj položaj."

V nemškem taboru nimajo sreče s poškodbami, Stephan Leyhe je sezono končal s strgano križno vezjo. | Foto: Sportida V nemškem taboru nimajo sreče s poškodbami, Stephan Leyhe je sezono končal s strgano križno vezjo. Foto: Sportida

Leyhe okreva po strgani križni vezi

Že po predčasno končani sezoni so iz nemškega tabora prišle slabe vesti. Težje se je poškodoval Stephan Leyhe, ki si je ob kvalifikacijskem padcu v Trondheimu strgal križno vez in moral na operacijo. Osemindvajsetletnik, ki je letos slavil prvo zmago v svetovnem pokalu, je še šestkrat stal na zmagovalnem odru (trikrat na ekipnih in trikrat na posamičnih tekmah), sezono pa končal kot šesti skakalec zime. Višje je med Nemci končal le Karl Geiger, ki je bil drugi.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc dobil potrdilo, ki ga je želel #video

 

Ne spreglejte