Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
12. 9. 2013,
9.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Žemlja Davisov pokal

Četrtek, 12. 9. 2013, 9.22

8 let

Žemlja: To je zelo zahrbtna in nepredvidljiva stvar

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja bi lahko zaradi zdravstvenih težav preskočil dvoboj Davisovega pokala z JAR. Z močno utrujenostjo in slabo vzdržljivostjo se spopada že več mesecev.

Kot da boj z mononukleozo na začetku leta ne bi bil dovolj, se zdravstvene težave 26-letnega Gorenjca oprijemajo tudi v drugi polovici sezone. "To je zelo zahrbtna in nepredvidljiva stvar. Z njo se spopadam celotno sezono," s turobnim glasom priznava Grega Žemlja. Po zmagi na portoroškem challengerju se je severnoameriška turneja izkazala za rezultatsko polomijo, uvrstitev na svetovni jakostni lestvici pada, prihajajo pa odločilni meseci, saj bo kmalu branil ogromno točk zaradi lanskega finala na Dunaju. "Julija sem skušal dvigniti število treningov, kar pa se ni izkazalo za dobro potezo. Zdaj treniram manj, skušal se bom spočiti, nato pa ostati pripravljen na konec sezone," si je zadal cilj, ki pa bi mu lahko sledil le v primeru, če bi mu šlo na roko tudi zdravje. Po Davisovem pokalu je napovedal enotedenski počitek, nato naj bi se odpravil na dva turnirja v Azijo.

Tolaži se s tem, da bi ga lahko Blaž oziroma Janez dobro nadomestila

Nastopiti ali ne nastopiti na dvoboju za obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala? Grega si je po OP ZDA vzel čas za počitek, ki pa ni povsem odpravil težav. Ker se v Davisovem pokalu igra na tri dobljene nize, Grega pa je resen kandidat za igro dvojic, kapetan Blaž Trupej ne želi preveliko tvegati. "Rad nastopam v Davisovem pokalu. Ponavadi sem odigral vse tekme in bil v dobri formi. Na nek način bi se počutil krivega, če ne bi nastopil. Ker pa sta Blaž Rola in Janez Semrajc v zadnjem obdobju na pesku v dobri formi, bi me lahko zelo dobro nadomestila," se tolaži 74. igralec sveta.

Barve domovine je prvič branil pred osmimi leti, ko je Slovenija ugnala Slonokoščeno obalo. Zdaj bo imela ponovno opravka z afriško reprezentanco. JAR se lahko maščuje za lanski poraz v Johannesburgu. "Pričakujem našo zmago. Vse kaj drugega bi bilo veliko razočaranje. Dobro bi bilo, če bi si zmago priigrali že po dveh dneh, kar pa ne bo lahko, saj imajo Južnoafričani dobro dvojico. Verjamem pa, da bo že prvi dan (petek) podal jasno sliko, da smo boljši tekmec na pesku," napoveduje Žemlja, ki se veseli, da bodo igralne razmere nasprotne tistim, ki so slovenske reprezentante čakale lani v Johannesburgu.

Na visoki nadmorski višini in zelo hitri trdi podlagi so afriški gostitelji hitro dobili zalet, zdaj bo veliko prednost Slovencem predstavljal pesek. "Žoge bodo relativno počasne. Peščena podlaga Južnoafričanom glede na njihov način igre ne ustreza, v Slovenijo pa niso pripeljali najboljših igralcev, Kevina Andersona in Izaka van der Merweja. Vse to govori v prid nam," pričakuje zmago nad afriškimi gosti in zagotovljen obstanek v prvi evroafriški skupini brez popravnega izpita, ki bi jih v primeru poraza jeseni čakal z nepredvidljivo Rusijo.

Odločitev o tem, ali bo igral z JAR ali ne, bo podal tik pred današnjim žrebom ob 11. uri.

Ne spreglejte