Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
22.08

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

Jannik Sinner John Isner Aljaž Bedene Miomir Kecmanović Carlos Alcaraz ATP Wimbledon Novak Đoković

Petek, 1. 7. 2022, 22.08

1 leto, 9 mesecev

WIMBLEDON, ATP (5. DAN)

Đoković in Alcaraz zlahka. Isner izpadel, a popravil rekord hrvaškega orjaka.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Novak Đoković | Novak Đoković je dočakal že 24. zaporedno zmago na sveti angleški travi. | Foto Reuters

Novak Đoković je dočakal že 24. zaporedno zmago na sveti angleški travi.

Foto: Reuters

Prvi nosilec turnirja v Wimbledonu Novak Đoković je v 3. krogu brez težav izločil rojaka Miomirja Kecmanovića. Branilec naslova je za zmago nad 25. nosilcem potreboval manj kot dve uri. V osmini finala ga čaka mladi Nizozemec Tim van Rijthoven, ki je v treh nizih odpravil 22. nosilca Nikoloza Basilašvilija. Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je poslovil od Wimbledona tudi v konkurenci moških dvojic.

Kaja Juvan Heather Watson Wimbledon
Sportal Britanka izločila Juvanovo, nova ekspresna zmaga Tunizijke

Srbski as Novak Đoković je bil za razred boljši tekmec proti mlajšemu rojaku Miomirju Kecmanoviću. V uvodnem nizu mu je "zavezal kravato", z 1:0 v nizih (6:0) je povedel že po 24 minutah. Šestkratni prvak Wimbledona je vknjižil 24. zaporedno zmago na sveti travi, 82. v Wimbledonu ter skupno že 330. na grand slamih. Turnir v Londonu je osvojil že trikrat zapored.

"Do zdaj je vse dobro," je dejal Srb, ki naskakuje svojo 21. lovoriko na turnirjih velike četverice. "Od sebe pričakujem visoke standarde. Vedno želim dvigniti raven in stvari se odvijajo dobro," je po zmagi dejal Đoković.

Španski najstnik brez težav

Carlos Alcaraz se bo v osmini finala pomeril z Jannikom Sinnerjem. | Foto: Reuters Carlos Alcaraz se bo v osmini finala pomeril z Jannikom Sinnerjem. Foto: Reuters Tudi španski najstnik Carlos Alcaraz v tretjem krogu ni imel preveč težav. Peti nosilec je s 6:3, 6:1 in 6:2 premagal Nemca Oscarja Otteja. Tokrat je imel 19-letnik veliko manj težav, kot pa mu jih je v prvem krogu povzročal Ottejev rojak Jan-Lennard Struff in ga je Alcaraz premagal šele v petih nizih.

"To je bila moja najboljša tekma na travi," je dejal Alcaraz, ki igra šele svoj tretji turnir na travnati podlagi. "Težko je igrati na travi, a Wimbledon daje posebno energijo. Vsako tekmo, vsak dan, ko igram na travi, poskušam postati boljši," je dodal Španec.

Alcaraz je lani prvič nastopil na sveti travi, izpadel pa je v drugem krogu. Tokrat se bo v osmini finala pomeril s svojim prijateljem, desetim nosilcem turnirja, Italijanom Jannikom Sinnerjem. Proti Sinnerju je danes izpadel Američan John Isner.

Ivo Karlović ni več rekorder

Isner je kljub porazu postavil nov rekord števila asov na turnirjih ATP. Američan je v dvoboj krenil z zaostankom štirih asov za Hrvatom Ivom Karlovićem, ki jih je serviral 13.728.

John Isner je novi rekorder, kar se tiče števila asov na ATP turnirjih. | Foto: Reuters John Isner je novi rekorder, kar se tiče števila asov na ATP turnirjih. Foto: Reuters

Sedemintridesetletni velikan je v obračunu z Italijanom zbral 24 asov in tako postal novi rekorder. Isner je sicer tudi rekorder za najdaljši dvoboj v zgodovini, ko sta s Francozom Nicolasom Mahutom leta 2010 v Wimbledonu igrala 11 ur in pet minut.

Srbskega favorita zdaj čaka nizozemska senzacija

V moški konkurenci presenetljiv niz nadaljuje nizozemska senzacija Tim van Rijthoven, ki je za sodelovanje na turnirju prejel vabilo organizatorja. Za uvrstitev v osmino finala je danes premagal 22. nosilca Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6:4, 6:3, in 6:4. V prejšnjem krogu je v štirih nizih odpravil 15. nosilca Američana Reillyja Opelko.

Nizozemec se je v zadnjih treh sezonah spopadal s poškodbami in je letošnjo začel izven "top 250" igralcev na lestvici ATP. Petindvajsetletnik ima sicer že od svojega 18. leta precej zdravstvenih težav in ima za seboj napornih sedem let. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, kjer sem zdaj in upam, da bom tu še več let," je dejal van Rijthoven.

Prejšnji mesec je v domačem Hertogenboschu zmagal na travnatem turnirju, potem ko je v finalu premagal prvega igralca sveta Rusa Danila Medvedjeva. Prav to mu je prineslo povabilo All Englad Cluba za nastop v Wimbledonu.

Formo iz Hertogenboscha je prenesel tudi na sveto travo. Proti Basilašviliju je danes zbral 53 asov in Gruzijec mu je servis odvzel le trikrat. "Trava mi ustreza, ustreza moji igri," je dejal Nizozemec, ki pa ga v naslednjem krogu čaka izjemno težak obračun. Pomeril se bo namreč s prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem. "Pred začetkom turnirja, sem sanjal, da bi z njim igral," je še dodal 25-letnik.

Bedene sklenil nastope na sveti angleški travi

Aljaž Bedene je občutil moč Ekvadorca in Kolumbijca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aljaž Bedene je občutil moč Ekvadorca in Kolumbijca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je končal nastope na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Potem ko je med posamezniki v sredo izpadel v prvem krogu, je danes v paru s Korejcem Soonwoojem Kwonom izgubil še v prvem krogu dvojic. S 7:6 (5), 7:6 (4) in 6:3 sta bila boljša Ekvadorec Diego Hidalgo in Kolumbijec Cristian Rodriguez.

V dvoboju, ki je trajal dve uri in pol, sta s Korejcem prvi in drugi niz za las izgubila v podaljšanih igrah. Odločilni tretji niz pa je ekvadorsko-kolumbijska naveza hitro dobila v 30 minutah. Bedene, 202. igralec sveta, je tako končal nastope za tretji grand slam sezone.

Med posamezniki je bil od Slovenca v sredo s 4:6, 7:5, 6:4 in 7:5 boljši Nemec Maximilian Marterer.

Rafael Nadal
Sportal Žalostna novica za Ronalda, Nadala in številne druge

Wimbledon, ATP, (3. krog):

Petek, 1. julij:
Novak Đoković (Srb/1) - Miomir Kecmanović (Srb/25) 6:0, 6:3, 6:4
Carlos Alcaraz (Špa/5) - Oscar Otte (Nem/32) 6:3, 6:1, 6:2
Cameron Norrie (VBr/9) - Steve Johnson (ZDA) 6:4, 6:1, 6:0
Jannik Sinner (Ita/10) - John Isner (ZDA/20) 6:4, 7:6 (4), 6:3
Tim van Rijthoven (Niz) - Nikoloz Basilašvili (Gru/22) 6:4, 6:3, 6:4;
Frances Tiafoe (ZDA/23) - Aleksander Bublik (Kaz) 3:6, 7:6 (1), 7:6 (3), 6:4;
Tommy Paul (ZDA/30) – Jiri Vesely (Češ) 6:3, 6:2, 6:2
David Goffin (Bel) - Ugo Humbert (Fra) 4:6, 7:5, 6:2, 7:5

2. krog:
Jason Kubler (Avs) - Dennis Novak (Avt) 6:3, 6:4, 6:4;
Jack Sock (ZDA) - Maxime Cressy (ZDA) 6:4, 6:4, 3:6, 7:6 (1);

Moške dvojice, 1. krog:
Diego Hidalgo/Cristian Rodriguez (Ekv/Kol) - Aljaž Bedene/Soonwoo Kwon (Slo/JKo) 7:6 (5), 7:6 (4), 6:3.

Ne spreglejte