Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2022,
8.55

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

20

Natisni članek

OP ZDA Novak Đoković

Ponedeljek, 22. 8. 2022, 8.55

1 leto, 8 mesecev

Đoković in (ne)igranje na OP ZDA

Bolj ali manj je jasna usoda Đokovića glede igranja na OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

20

Novak Đoković | Vse manj je možnosti, da bi Novak Đoković igral na letošnjem OP ZDA. | Foto Guliverimage

Vse manj je možnosti, da bi Novak Đoković igral na letošnjem OP ZDA.

Foto: Guliverimage

Iz New Yorka, kjer se bo prihodnji teden začel teniški OP ZDA, ne prihajajo najbolj spodbudne novice za Novaka Đokovića. Vse bolj kaže, da eden najboljših igralcev vseh časov ne bo mogel igrati na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam.

Turnir OP ZDA se bo začel čez teden dni. Vse bolj kaže, da Novaka Đokovića ne bo tam. | Foto: Guliverimage/Getty Images Turnir OP ZDA se bo začel čez teden dni. Vse bolj kaže, da Novaka Đokovića ne bo tam. Foto: Guliverimage/Getty Images Tujci bodo morali za vstop na prizorišče pokazati dokazilo

Na OP ZDA nameravajo izvajati zdravstvene in varnostno protokole glede covid-19. S tem vsem tujcem, ki bodo prišli v državo, sporočajo, da brez dokazila o cepljenju ne bodo mogli vstopiti na prizorišče enega najbolj prestižnih teniških turnirjev na svetu.

"Trenutno vsem imetnikom vstopnic ob vstopu na OP ZDA ne bo treba pokazati dokazila o cepljenju. Če boste prišli iz tujine, da bi se udeležili OP ZDA, morate biti cepljeni s cepivom proti covid-19, ki velja v ZDA," so zapisali organizatorji in s tem Đokoviću poslali dokaj jasno sporočilo.

Striktno se bodo držali pravil, ki jih bo priporočala država

Do začetka turnirja je še teden dni. Beograjčan vseeno še čaka na morebitno spremembo pravil, kar zadeva vstop tujcev v ZDA, a možnosti je za 21-kratnega zmagovalca turnirja za grand slam vse manj. Na OP ZDA poudarjajo, da se bodo glede koronavirusa striktno držali pravil, ki jih bodo priporočile državne oblasti.

Novak Đoković je letos nazadnje igral v Wimbledonu, kjer je zmagal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je letos nazadnje igral v Wimbledonu, kjer je zmagal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Želja, da bi igral, je velika, a cepiti se ne namerava

Že dolgo časa je znano, da je Novak Đoković ni zagovornik cepljenja proti covid-19. To je še enkrat potrdil po zmagi v Wimbledonu, ki je zadnji turnir, kjer je igral. "Nisem cepljen in se ne nameravam cepiti proti novemu koronavirusu," je na novinarski konferenci v Londonu razkril 35-letnik. Ob tem pa dejal, da upa, da se bodo ukrepi sprostili, saj bi zares rad igral tam.

Petintridesetletni Đoković je na OP ZDA slavil trikrat, nazadnje leta 2018. Lani se je prebil do velikega finala, kjer je moral na koncu priznati premoč Danillu Medvedjevu.

Mnogi so že tam, med njimi tudi Nadal

Letošnji OP ZDA se začne 29. avgusta, mnogi od najboljših so že tam. Med njimi tudi Rafael Nadal. Španec je že opravil prvi trening.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek ne razume, zakaj v ZDA za ženske lažje žogice kot za moške
Olga Danilović
Sportal Kaj je povedala o Đokoviću?
Ne spreglejte