Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
11.32

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Taro Daniel Alejandro Tabilo Ben Shelton

Petek, 12. 1. 2024, 11.32

3 mesece, 3 tedne

Teniški globus, 12. januar 2024

V Aucklandu za naslov nepostavljena Daniel in Tabilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Ben Shelton | Šestnajsti igralec sveta Ben Shelton kjub porazu v polfinalu teniškega turnija v Aucklandu ni v skrbeh.  | Foto Guliverimage

Šestnajsti igralec sveta Ben Shelton kjub porazu v polfinalu teniškega turnija v Aucklandu ni v skrbeh.

Foto: Guliverimage

Čilenec Alejandro Tabilo in Japonec Taro Daniel, oba zunaj prvih 70 igralcev na svetu, sta presenetljiva finalista teniškega turnirja ATP v Aucklandu. Prvi nosilec, 21-letni Američan Ben Shelton je namreč v polfinalu izgubil proti Danielu s 5:7 in 6:7 (9), nato pa je kvalifikant Tabilo s 6:2 in 7:5 premagal Francoza Arthurja Filsa. Britanec Jack Draper se je v finalu teniškega turnirja ATP 250 v Adelaide pridružil Čehu Jiriju Lehečki, ko je s 7:6 (2) in 6:4 premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika. Pred tem je 22-letni Čeh izločil Američana Sebastiana Kordo s 6:2, 6:1.

Šestnajsti igralec sveta Ben Shelton je lani na odprtem prvenstvu Avstralije igral v četrtfinalu ter bil polfinalist zadnjega OP ZDA, zato meri visoko tudi v Melbournu naslednji teden. Čeprav je na Novi Zelandiji presenetljivo izgubil v polfinalu, ga to ne skrbi preveč.

"Vsekakor sem razočaran, da se je moj niz tukaj končal, vendar imam še dovolj časa za pripravo. Upam, da bom v Melbournu preživel razburljiva dva tedna," je dejal Shelton, ki je priznal, da je proti tekmecu, ki je na 74. mestu svetovne lestvice, naredil preveč napak.

Tridesetletni Daniel, ki je lani dvakrat izgubil proti Sheltonu, od tega tudi v Wimbledonu, se je tokrat veselil zmage. Pred šestimi leti je osvojil edino turnirsko zmago v Istanbulu.

Medtem pa Tabilo, 82. igralec sveta, še lovi prvi naslov ATP.

Ostapenko in Kasatkina v finalu turnirja WTA v Adelaide

Latvijka Jelena Ostapenko in Rusinja Darja Kasatkina sta se uvrstili v finale turnirja v Adelaide z nagradnim skladom 842.870 evrov. Šesta nosilka Ostapenko je v polfinalu premagala Jekaterino Aleksandrovo iz Rusije, Kasatkina pa je napredovala brez boja, saj je druga nosilka Američanka Jessica Pegula dvoboj predala.

Pegula, peta igralka sveta je polfinalni dvoboj predala, potem ko je staknila trebušno gripo. Že pred tem je Kasatkina dobila četrtfinalni dvoboj brez boja, ko je četrtfinalni dvoboj predala Nemka Laura Siegemund.

Kasatkina, 15. igralka na svetu, je doslej osvojila šest turnirjev WTA, lani je v Adelaide izgubila v finalu proti Belindi Benčič iz Švice.

Tudi Ostapenko, 12. igralka na lestvici WTA, bo v finalu skušala osvojiti sedmi naslov v karieri. To bo njen prvi finale na turnirjih v Avstraliji med posameznicami. Leta 2017 je v Franciji osvojila doslej svoj edini turnir za veliki slam v karieri v posamični konkurenci.

V Hobartu za naslov Mertens in Navarro

Američanka Emma Navarro, 31. igralka sveta, se je uvrstila v finale turnirja WTA 250 v Hobartu, ko je v polfinalu s 6:4 in 6:3 izločila 73. igralko sveta, Kitajko Yue Yuan. V finalu tega tradicionalnega pripravljalnega turnirja za odprto prvenstvo Avstralije se bosta tako pomerili druga in prva nosilka, Belgijka Elise Mertens.

Mertens, sicer 29. igralka na svetovni lestvici, je pred tem izločila Avstralko Dario Saville. Osemindvajsetletna Belgijka je zmagala v treh nizih s 6:4, 4:6 in 7:5 in bo poskušala osvojiti tretji naslov na tem avstralskem turnirju po zmagah v letih 2017 in 2018.

Dvaindvajsetletna Navarro pa si bo prizadevala za svoj prvi naslov na turnirjih WTA.

Draper in Lehečka finalista Adelaide

Britanec Jack Draper se je v finalu teniškega turnirja ATP 250 v Adelaide pridružil Čehu Jiriju Lehečki, ko je s 7:6 (2) in 6:4 premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika. Pred tem je 22-letni Čeh izločil Američana Sebastiana Kordo s 6:2, 6:1.

Draper, 62. igralec na svetu, bo tako kot njegov tekmec Lehečka, 32. na svetovni lestvici, nastopil v drugem finalu v karieri.

Preberite še:

Francesca Jones
Sportal Nesrečni igralki so morali pomagati
Cameron Norrie
Sportal Šok za navijače: Norrie tik pred OP Avstralije odpovedal nastop v Aucklandu
Novak Đoković
Sportal Đoković lov na rekord začenja proti kvalifikantu, kdo čaka Slovenki?
Emma Raducanu
Sportal Povzročila kar nekaj slabe volje
Ne spreglejte