Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
8.18

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

OP Avstralije Emma Raducanu Francesca Jones

Petek, 12. 1. 2024, 8.18

3 mesece, 2 tedna

Nesrečni igralki so morali pomagati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Francesca Jones | Francesca Jones je v svoji karieri dvakrat igrala na turnirju za grand slam. Tokrat se ji je OP Avstralije izmuznilo pred nosom. | Foto Guliverimage

Francesca Jones je v svoji karieri dvakrat igrala na turnirju za grand slam. Tokrat se ji je OP Avstralije izmuznilo pred nosom.

Foto: Guliverimage

Francesca Jones, britanska teniška igralka, je v kvalifikacijah OP Avstralije doživela pravo kalvarijo. Jonesova je imela zmago in uvrstitev na glavni turnir praktično že v žepu, potem pa so prišle težave. Te so bile tako hude, da so ji morali pomagati z igrišča. Sanj o nastopu na glavnem turnirju na prvem letošnjem turnirju za grand slam je bilo konec.

Francesca Jones je v tretjem, odločilnem nizu proti Nemki Elli Seidel vodila že s 4:0, nato pa so se ji v levi nogi začeli pojavljati krči. Težave so se stopnjevale pri izidu 4:2, ko je prosila za zdravniško pomoč. A ker "samo" zaradi krča do pomoči ni bila upravičena, so se njene težave še povečale. Pri izidu 4:4 je bilo vsega konec. S pomočjo zdravniškega osebja je komaj zapustila igrišče in posledično tudi predala dvoboj.

V preteklosti se je britanska igralka veliko ubadala s poškodbami. | Foto: Guliverimage V preteklosti se je britanska igralka veliko ubadala s poškodbami. Foto: Guliverimage Hendikepirana je že od rojstva

Triindvajsetletna teniška igralka je že od rojstva hendikepirana. Rodila se je namreč z genetsko boleznijo. Na vsaki roki ima tri prste in palec, medtem ko ima na desni nogi tri prste, na levi pa štiri. Kljub temu je dokazala, da lahko igra tenis na najvišji ravni.

V svoji karieri je že dvakrat igrala na glavnem turnirju za grand slam, a že v preteklosti se je veliko ubadala s poškodbami. "Leta 2022 sem bila poškodovana vso sezono. Lani sem igrala prve tri mesece, našla ritem, nato pa sem se poškodovala na Roland Garrosu (poškodba rame, op. p.). Dajem vse od sebe in se osredotočam, da bi igrala na turnirjih, kar mi v zadnjih sezonah ni uspelo," je za BBC povedala nesrečna igralka.

Emma Raducanu je očitno pripravljena na začetek OP Avstralije. | Foto: Guliverimage Emma Raducanu je očitno pripravljena na začetek OP Avstralije. Foto: Guliverimage

Navijači Emme Raducanu so si lahko oddahnili

Spodbudne novice so prišle iz tabora Emme Raducanu. Nekdaj najboljša britanska igralka je pred dnevi odpovedala oba ekshibicijskega dvoboja. Pojavljati so se začela ugibanja, ali je mlada Britanka sploh nared za največje napore.

Priznala je, da je čutila nekaj bolečin po porazu v drugem krogu turnirja v Aucklandu, ko je izgubila proti Elini Svitolini. Spomnimo, da je imela senzacionalna zmagovalka OP ZDA iz leta 2021 veliko težav s poškodbami. Lani je morala na kar tri operacije – obe zapestji in gleženj. Vendar so se vsi dvomi o njenih morebitnih težavah razblinili, potem ko je opravila trening v Melbournu. Njena nasprotnica v uvodnem krogu bo Američanka Shelby Rogers.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Đoković lov na rekord začenja proti kvalifikantu, kdo čaka Slovenki?
Emma Raducanu
Sportal Povzročila kar nekaj slabe volje
Veronika Erjavec
Sportal Veronika Erjavec bo na kvalifikacijsko premiero za OP Avstralije še počakala
Ne spreglejte