Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2021,
18.55

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Tamara Zidanšek

Sobota, 1. 5. 2021, 18.55

2 leti, 11 mesecev

teniški globus, 1. maj

Zidanškova izgubila proti prvi igralki sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Tamara Zidanšek | Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu turnirja v Madridu izgubila proti prvi igralki sveta Ashleigh Barty.  | Foto Guliverimage

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu turnirja v Madridu izgubila proti prvi igralki sveta Ashleigh Barty.

Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla v drugem krogu turnirja v Madridu. S 6:4, 1:6 in 6:3 jo je izločila prva nosilka, Avstralka Ashleigh Barty, tudi prva igralka svetovne lestvice. Dvoboj je trajal skoraj dve uri.

Triindvajsetletna Tamara Zidanšek je na 80. mestu svetovne lestvice, vendar te razlike v prvem medsebojnem dvoboju s prvo tenisačico sveta ni bilo videti na igrišču. Tudi razlika v skupno osvojenih točkah je bila minimalna, 90 jih je osvojila Avstralka, dve manj, 88, pa Slovenka.

Bartyjeva je rešila devet od 11 priložnosti Slovenke za odvzem servisa, Zidanškova pa šest od osmih. Največja razlika je bila v neubranljivih servisih, devet jih je imela 25-letna tekmovalka iz Ipswica, Konjičanka pa dva.

Prva igralka svetovne lestvice Ashleigh Barty je zmagala s 6:4, 1:6 in 6:3. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prva igralka svetovne lestvice Ashleigh Barty je zmagala s 6:4, 1:6 in 6:3. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Le uro igre je potrebovala Bartyjeva v uvodnem krogu, da je s 6:2 in 6:1 ugnala Američanko Shelby Rogers, na turnir pa je prišla neposredno po tretji turnirski zmagi v tem letu, ki jo je zabeležila v Stuttgartu.

Zidanškova je že v prvem nizu osvojila več iger od Rogersove v celotnem dvoboju, nato pa je eksplodirala v drugem in sloviti tekmici prepustila le eno igro. V tretjem nizu se je Bartyjeva vrnila in dobila dvoboj.

Z dvema zmagama v kvalifikacijah ter uspehom v prvem krogu je Zidanškova že dobila dovolj točk, da bo na novi razpredelnici WTA najvišjeuvrščena Slovenka. Trenutno kaže, da bo napredovala do 75. mesta, medtem ko bo Polona Hercog izgubila nekaj pozicij in nazadovala na 78.

Vinolas in Norrie v finalu Estorila

Španec Albert Ramos Vinolas in Britanec Cameron Norrie sta finalista teniškega turnirja v Estorilu. Petindvajsetletni Norrie, sicer rojen v Južnoafriški republiki (50. na lestvici ATP), bo imel v nedeljo priložnost za prvo lovoriko ATP, osem let starejši 46. igralec sveta pa je doslej slavil dvakrat, 2016 v Bastadu in 2019 v Gstaadu.

Vinolas je v polfinalu 419.000 evrov vrednega turnirja premagal rojaka Alejandra Davidovicha s 6:1 in 6:4, Norrie pa je bil boljši do Hrvata Marina Čilića s 7:6 in 7:5.

München, ATP (419.00 evrov):

- četrtfinale:
Nikoloz Basilašvili (Gru/5) - Norbert Gombos (Slk) 6:4, 6:4;
Casper Ruud (Nor/2) - John Millman (Avs/8) 6:3, 6:4;

- polfinale:
Jan-Lennard Struff (Nem/7) - Ilja Ivaška (Blr) 6:4, 6:1;

Madrid, WTA (2,54 milijona evrov):

- 2. krog:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Tamara Zidanšek (Slo) 6:4, 1:6, 6:3;
Anastazija Sevastova (Lat) - Johanna Konta (VBr/15) 6:3, 6:3;

 

 Estoril, ATP (419.00 evrov):

- polfinale:
Albert Ramos Vinolas (Špa/7) - Alejandro Davidovich (Špa/8) 6:1, 6:4;
Cameron Norrie (VBr) - Marin Čilić (Hrv/6) 7:6 (5), 7:5.

Ne spreglejte