Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2024,
20.15

Osveženo pred

1 ura, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,00
OP ZDA Emma Navarro

Natisni članek

Četrtek, 5. 9. 2024, 20.15

1 ura, 59 minut

Emma Navarro in denar njenih staršev

Športnica, ki je bogatejša od Đokovića, Federerja in Nadala skupaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,00
Emma Navarro | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Emma Navarro, ameriška teniška igralka, je eno večjih presenečenj na letošnjem OP ZDA, potem ko se je uvrstila v polfinale. Znano pa je tudi, da je mlada teniška igralka hčerka izjemno bogatih staršev.

Emma Navarro na letošnjem OP ZDA piše posebno zgodbo, potem ko se je prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja za grand slam. Američanka, ki je na poti do polfinala premagala tudi lansko zmagovalko Coco Gauff, bo imela v polfinalu vse prej kot lahko nalogo, saj jo tam čaka Belorusinja Arina Sabalenka, trenutno druga igralka sveta.

Mama in oče Emme Navarro | Foto: Guliverimage Mama in oče Emme Navarro Foto: Guliverimage

Premoženje, vredno več kot milijardo in pol

Nekdanja študentka Univerze v Virginiji prihaja iz družine, ki ima zelo rada tenis, vendar pa je edina, ki se je profesionalno zapisala temu športu. Njen veliki navijač je tudi njen oče Ben Navarro, ustanovitelj in izvršni direktor finančne skupine Sherman. Po pisanju Forbsa je njegovo premoženje vredno milijardo in pol ameriških dolarjev (približno 1,3 milijarde evrov).

Veliko denarja da tudi v dobrodelne namene

Po  nekaterih navedbah je več kot 350 milijonov dolarjev (317 milijonov evrov) porabil za nakup nepremičnin v okolici Charlestona, vključno s stadionom in največjim hotelom v mestu od leta 2021. Velko denarja pa je vložil tudi v tenis.

Poleg vseh svojih naložb je ustanovil neprofitne šole Meeting Street. Marca 2021 je doniral 1,25 milijona dolarjev (1,1 milijona) evrov univerzi v Charlestonu in v zadnjih letih poskrbel še za nekaj drugih dobrodelnih potez. Njegova žena in mama Emme Navarro Kelly je manj prepoznavna, a jo lahko vseeno pogosto vidimo na teniških igriščih, ko skupaj z možem spremlja svojo hčerko. Pravzaprav jo oba spremljata že od njenih začetkov.

Emma Navarro | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Veliko zaslug ima moj oče. Verjetno je najpametnejši človek, kar jih poznam. Z leti je mojima bratoma, sestri in meni dal veliko znanja, modrosti," je pred časom izjavila 23-letna Emma, trenutno 12. igralka sveta, ki se bo z naslednjim tednom prvič v karieri zavihtela med najboljšo deseterico lestvice WTA.

Emma Navaro je uspešna tudi v svojem poslu, saj je z denarnimi nagradami zaslužila nekaj več kot 1,6 milijona dolarjev (okrog 1,5 milijona evrov).

Preberite še:

Arina Sabalenka
Sportal Znani bosta finalistki letošnjega OP ZDA
Jessica Pegula
Sportal Poslovila se je prva igralka sveta, Čehinja kljub težavam v polfinale
jannik Sinner
Sportal Sinner odpravil Rusa, v polfinalu tudi Draper
Ne spreglejte