Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
8.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Davisov pokal Grega Žemlja Blaž Rola Blaž Kavčič Tom Kočevar Dešman

Petek, 30. 10. 2015, 8.44

8 let

Slovenija ostaja v 1. evroafriški skupini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska teniška reprezentanca si je v soboto že zagotovila obstanek v 1. evroafriški skupini. V nedeljo v dveh posamičnih dvobojih tudi slovenski zmagi.

V nedeljskem prvem dvoboju, ki ni odločal o ničemer, sta na igrišče stopila Blaž Rola in Lukas Mugevicius. Vlogo favorita je potrdil naš igralec, ki je z izidom 6:2 in 6:2 Sloveniji priboril četrto točko. Zadnji dvoboj sta odigrala Tom Kočevar Dešman in Tadas Babelis. Zmagal je slovenski tenisač in postavil končnih 5:0.

Novo priložnost za zgodovinski podvig bodo imeli slovenski tenisači v 2016. V začetku marca jih najprej čaka gostovanje v Romuniji, v primeru uspeha pa spektakularni obračun s petkratnimi zmagovalci Davisovega pokala Španci. Ta bi bil na sporedu sredi julija, v primeru poraza z Romunijo pa bi se Slovenija znova borila za obstanek, in sicer septembra proti poražencu dvoboja Portugalska - Avstrija.

Verjetno se noben od teh dvobojev ne bo več smel igrati v dvorani teniškega kluba Triglav v Kranju, ki ima za slovenski moški tenis poseben pomen. Slovenija je tu odigrala štiri obračune in vse štiri zmagala. Skupna razlika v dobljenih dvobojih v Kranju pa je kar 18-2. Dvorana namreč ne izpolnjuje osnovnih zahtev Mednarodne teniške zveze.

Že v soboto sta Blaž Kavčič in Blaž Rola osvojila odločilno, tretjo točko potem ko sta s 3:0 premagala litovsko dvojico Laurinasa Grigelisa in Lukasa Mugeviciusa. Sprva je kapetan računal, da bosta igrala Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Zadnji je moral zaradi bolečin v komolcu nastop odpovedati, namesto njega pa je moral vskočiti "Rolca". Blaža sta se ujela na igrišču in brez večjih težav priborila zmagovito točko.

"Super je bilo igrati pred takšnim občinstvom. Užival sem na igrišču. Z Blažem (Rolo, op. p.) sva trenutno še neporažena. Sicer sva igrala skupaj na samo dveh dvobojih, ampak sva obakrat zmagala. Pravzaprav do zdaj nisva izgubila niti niza," je po dvoboju povedal starejši član dvojice, Blaž Kavčič.

Blaž Rola je imel v soboto nekoliko manj treme kot v petek. "Tudi danes je bilo malo treme, ampak se mi zdi, da je pri dvojicah vseeno nekoliko lažje, potem ko imaš poleg sebe partnerja. Videlo se je, da sva bila skozi celoten dvoboj boljša, čeprav je bil rezultat tesen. Verjela sva vase in pripeljala zmago do konca," je po dvoboju nasmejan povedal trenutno najboljši slovenski igralec.

Slovenija bo prihodnje leto v prvem krogu 4. marca igrala proti Romuniji in se v primeru zmage soočila s Španijo.

Blaž Rola in Grega Žemlja sta v petek opravila veliko delo

V petek je prvi od naših na igrišče stopil najizkušenejši v tem tekmovanju Grega Žemlja in v treh nizih premagal prvi litovski lopar – Ricardasa Berankisa. "Zmaga je zmaga. Ker moramo obstati v prvi skupini, so morda takšne tekme najtežje. Pomembno je, da vodimo z 1:0 in da kot ekipa nadaljujemo tako, kot smo začeli," je po petkovem dvoboju povedal Kavčič.

Tudi drugi slovenski as Blaž Rola je s prvim nastopom opravil odlično. Laurynasa Grigelisa je odpravil v treh nizih. Po tekmi Rola ni skrival zadovoljstva: "Že dolgo nisem igral pred tako številčnim domačim občinstvom. V prvem nizu sem res težko izvlekel, potem pa je prišla sproščenost in je bilo precej lažje. Če se zberemo vsi najboljši, bi bilo tukaj težko bistveno boljšim reprezentancam, tudi tistim, ki igrajo v svetovni skupini."

Ne spreglejte