Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
2. 3. 2016,
8.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aljaž Bedene Davisov pokal Velika Britanija

Sreda, 2. 3. 2016, 8.55

8 let

Slovenca si zmeraj bolj želijo v ekipi Velike Britanije

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Leon Smith, kapetan britanske teniške ekipe, si želi, da bi Aljaž Bedene čim prej lahko zaigral za njihovo reprezentanco. Veliko več bo jasno 20. marca.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene že skoraj leto dni igra za Veliko Britanijo. V tem času je napredoval po svetovni lestvici ATP (52. mesto) in je trenutno drugi najboljši britanski igralec. Pred njim je le član velike četverice Andy Murray. Sprva so imeli določeni britanski igralci pomisleke, a zdaj je jasno, da si ga zmeraj bolj želijo v ekipi.

Murray, ki je Aljaža v preteklosti povabil tudi na trening, je odkrito priznal, da bi jim Ljubljančan prišel še kako prav v ekipi. Prav tako je Bedene večkrat izrazil željo, da bi v Davisovem pokalu igral za Veliko Britanijo, lansko zmagovalko tega najprestižnejšega ekipnega tekmovanja.

Pred vsakim dvobojem Davisovega pokala pogrevajo zgodbo o Aljažu Bedenetu in igranju za Veliko Britanijo. Nič drugače ni tudi pred dvobojem med Veliko Britanijo in Japonsko. Zdaj je že jasno, da Bedene v tem dvoboju ne bo mogel igrati, več o tem, ali bo sploh lahko kdaj igral, pa bo jasnega 20. marca v Moldaviji, ko bo Mednarodna teniška zveza (ITF) znova razpravljala o tem primeru.

Kapetan Velike Britanije si ga še kako želi v svoji ekipi

Pred tekmo z Japonsko je nekaj besed o tem za The Guardian spregovoril kapetan angleške ekipe Leon Smith. "Resnično upam, da ga bodo enkrat sprejeli. Že toliko časa živi pri nas in zasluži si, da igra za nas. Da bi mu ovirali igranje na tako velikem tekmovanju, in to v tem obdobju njegove kariere …Mislim, da si res zasluži igrati. Bil bi zelo pomemben član naše ekipe. Je zares dober igralec, dober fant in ima pravi pristop. Najpomembneje je, da bi zelo prav prišel za ekipo Davisovega pokala."

Aljaž Bedene je v letošnji sezoni igral na petih turnirjih. Še najbolje se je odrezal v Indiji v Čenaju, kjer se je prebil do polfinala. Na prvem letošnjem turnirju za grand slam (OP Avstralije), je moral v prvem krogu premoč priznati Američanu Stevu Johnsonu. Nazadnje je igral v Acapulcu, kjer je turnir končal v drugem krogu.

Ne spreglejte