Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2023,
11.30

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

Natisni članek

Emma Raducanu

Četrtek, 21. 9. 2023, 11.30

7 mesecev, 2 tedna

Vrnila se bo prihodnje leto

Še vedno govorijo o njej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64
Emma Raducanu | Emma Raducanu je velik magnet za sponzorje, medtem ko je na teniških igriščih ni že kar nekaj časa. | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je velik magnet za sponzorje, medtem ko je na teniških igriščih ni že kar nekaj časa.

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, ena najbolj prepoznavnih teniških igralk na turneji, se je v zadnjih mesecih povsem izgubila v povprečju, zdaj pa je na lestvici WTA padla tudi iz prve dvestoterice. Kdaj se bo mlada igralka sploh vrnila na teniška igrišča?

Nekdanja deseta igralka sveta je v letošnji sezoni spustila tri od štirih turnirjev za grand slam, potem ko je morala na operacijo gležnja in obeh zapestij. Ena najbolj talentiranih igralk na turneji je v ponedeljek izpadla iz prve dvestoterice in, kot je dejala, je še nekaj časa ne bomo videli na teniških igriščih.

Emma Raducanu je imela letos kar tri operacije. | Foto: Instagram Emma Raducanu je imela letos kar tri operacije. Foto: Instagram Poskušala se je osredotočiti na okrevanje

"Prihodnje leto se bom vrnila," je za BBC povedala 20-letna Britanka. "Vsi turnirji za grand slam so se končali, zato je bilo težko gledati, kako gredo mimo. Poskušala sem čim bolj ostati na svoji poti in se osredotočiti na okrevanje," je povedala Raducanujeva, presenetljiva zmagovalka OP ZDA leta 2021.

Nekdaj prva britanska igralka od takrat ni prišla dlje od drugega kroga kateregakoli turnirja za grand slam, potem ko je leta 2021 po 44 letih postala prva britanska igralka, ki je zmagala na turnirju velike četverice.

Poslušala je veliko kritik na svoj račun

V zadnjem času je bila tudi na udaru kritik. Mnogi so ji očitali, da se premalo posveča tenisu in preveč sponzorskim obveznostim. Ko so jo vprašali, kako odgovarja na te kritike, je bil njen odgovor zanimiv: "Dejstvo je, da še vedno govorijo o meni. in to je zame kompliment. Nekdo mi je dejal: 'Ne skrbi, dokler govorijo o tebi.'"

 "Še vedno so največje sanje osvojiti Wimbledon." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Še vedno so največje sanje osvojiti Wimbledon." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še vedno ima svoje sanje

Mlada teniška igralka se je avgusta po operacijah vrnila na igrišča. Čeprav je v tej sezoni odigrala le deset dvobojev, upa, da se bo vrnila še v boljši formi in da bo izpolnila wimbledonske sanje. "Wimbledon so sanje. Še vedno so največje sanje osvojiti Wimbledon," je še povedala trenutno 214. igralka sveta.

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Čez noč je prišla do milijonov, nato pa …
Wimbledon Emma Raducanu
Sportal Zakaj je tenis psihološko najbolj zahteven šport
Emma Raducanu
Sportal Preživlja težke čase, nekateri pa se ji še vedno posmehujejo
Ne spreglejte