Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2023,
9.57

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73

Natisni članek

Emma Raducanu

Sobota, 24. 6. 2023, 9.57

10 mesecev, 1 teden

Težki časi za Emmo Raducanu

Preživlja težke čase, nekateri pa se ji še vedno posmehujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,73
Emma Raducanu | Emma Raducanu je imela po veliki zmagi veliko vzponov in padcev. Kako se bo nadaljevala njena kariera? | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je imela po veliki zmagi veliko vzponov in padcev. Kako se bo nadaljevala njena kariera?

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, mlada teniška zvezdnica, je v nedavnem intervjuju odprla svojo dušo in priznala, da preživlja težke čase. A nekateri še vedno nimajo razumevanja do nje in se ji celo posmehujejo.

Francoska teniška igralka Corentin Moutet se je na družbenih omrežjih norčevala iz mlade Britanke, potem ko je ta dejala, da si včasih želi, da ne bi nikoli zmagala OP ZDA. Raducanujeva je leta 2021 senzacionalno zmagala turnir za grand slam v New Yorku, a od takrat je njena športna kariera postala zelo burna.

Emma Raducanu je lani igrala tudi na domačem turnirju v Portorožu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Emma Raducanu je lani igrala tudi na domačem turnirju v Portorožu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na svetovno sceno je prišla kot strela z jasnega

Emma je na svetovno teniško sceno prišla kot strela z jasnega, potem ko se je na OP ZDA prebila skozi kvalifikacije, nato pa presenetila veliko bolj izkušene igralke in postala presenetljiva zmagovalka enega najbolj prestižnih turnirjev. Ta turnir je dobila brez izgubljenega niza in pravzaprav postala prva teniška igralka, ki je kot kvalifikantka dobila tako prestižen turnir.

Toda za tem je za mlado igralko, ki so jo poimenovali tudi "dekle za milijardo dolarjev", prišlo težko obdobje. Nizala je neuspeh za neuspehom, menjala trenerje, prav tako ji niso prizanašale poškodbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

Emma Raducanu je izjavila, da si včasih celo želi, da ne bi nikoli zmagala OP ZDA. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Emma Raducanu je izjavila, da si včasih celo želi, da ne bi nikoli zmagala OP ZDA. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Francoz se ji je posmehovala

Tudi letošnja sezona ji ni šla po načrtih. Na OP Avstralije se je prebila do 2. kroga, žarek upanja se je pokazal v Indian Wellsu, ko je prišla do osmine finala, nato pa sta spet sledila dva poraza v prvem krogu. Zadnji dvoboj je odigrala aprila v Stuttgartu, nato pa se je zaradi poškodb umaknila s turneje. Prestala je namreč operaciji obeh zapestij in operacijo gležnja.

Nedavno je za Sunday Times dala intervju in odprla dušo. Tam je povedala, da bi si včasih celo želela, da ne bi nikoli zmagala na OP ZDA, in da je od takrat doživela veliko vzponov in padcev. A očitno nekateri še vedno nimajo razumevanja za njene težave. Med njimi je francoski igralec Corentin Moutet, trenutno 79. igralec sveta, ki se ji je na nek način posmehoval. Ta se je na intervju Raducanejeve odzval z besedami: "Včasih si želim, da ne bi nikoli zmagal Brest Challenger."

Imela je veliko padcev

Emma Raducanu, ki je bila že deseta igralka sveta, je na lestvici WTA padla na 130. mesto in priznala, da se težko spopada s svojimi težavami. Spomnila se je tudi na trenutek, ko je slavila na OP ZDA, in da je bila to najboljša stvar, ki se ji je lahko zgodila. Pravi, da tega ne bi zamenjala za nič na svetu. To si je tisti dan tudi obljubila na igrišču.

"Od takrat sem imela veliko padcev, drugega za drugim. Sem vzdržljiva, moja toleranca je visoka, ampak ni lahko. Potem se spomnim tistih občutkov in tiste obljube, saj je bilo vse iskreno," je med drugim za Sunday Times povedala danes 20-letna teniška igralka.

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Ali njena kariera res visi na nitki?
Emma Raducanu
Sportal Kaj se dogaja z mlado zvezdnico?
Ne spreglejte