Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2020,
9.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

tenis

Sreda, 18. 11. 2020, 9.47

3 leta, 5 mesecev

Težave pred teniško sezono

Še pred začetkom nove teniške sezone prve težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
OP Avstralije Melbourne Roger Federer 2018 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nove okužbe v Južni Avstraliji bi utegnile pustiti posledice za začetek teniške sezone 2021, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pri avstralski teniški zvezi so razmišljali o izvedbi pripravljalnih turnirjev v zvezni državi Viktoriji, ta meji na Južno Avstralijo, a je po zadnjih informacijah AFP prvi del sezone ogrožen.

Zveza je v luči strogih avstralskih ukrepov v boju z novim koronavirusom dejala, da se spoprijemajo z vse večjimi izzivi glede prihoda teniških igralcev in igralk v državo.

Sprva predvideni decembrski prihodi v Avstralijo so zdaj pod vprašajem, je zveza ATP sporočila svojim igralcem. To pa bi lahko vplivalo na začetek teniškega koledarja v januarju in februarju. Posebej na izvedbo pokala ATP in pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije v Melbournu.

Avstralija ima v veljavi stroge ukrepe za tiste, ki prihajajo v državo. | Foto: Vid Ponikvar Avstralija ima v veljavi stroge ukrepe za tiste, ki prihajajo v državo. Foto: Vid Ponikvar

Bili so obveščeni, da so težave z decembrskim prihodom v Avstralijo

Ti bi morali sicer v začetku januarja potekati v Sydneyju, Brisbanu, Perthu, Hobartu, Adelaidi in Canberri, a so jih zaradi izogibanja prehajanja mej znotraj države želeli prestaviti v zvezno državo Viktorijo.

"V pogovorih s Teniško zvezo Avstralije smo bili obveščeni, da so pri izvedbi prvotnega načrta in prihoda v Avstralijo sredi decembra nastale težave," so sporočili iz ATP.

Dodali so, da razumejo položaj v zvezi s predvidenim začetkom in da bodo še naprej iskali rešitve za kar najboljšo izvedbo koledarja za sezono 2021.

Avstralija ima v veljavi stroge ukrepe za tiste, ki prihajajo v državo. Sprva je predvidena dva tedna dolga karantena, ob tem pa ni jasno, ali bi lahko teniški igralci in igralke sploh trenirali na turnirskih kompleksih.

Obenem v vsaki posamezni zvezni državi sprejemajo lastne ukrepe. Premier Viktorije Dan Andrews je dejal, da glede teniških turnirjev ni še nič odločeno. Še posebej zaradi nenadnega povečanja števila primerov novega koronavirusa v Južni Avstraliji.

Tam so uvedli popolno šestdnevno zaprtje meja. Viktorija pa je kot sosednja zvezna država šele v zadnjih dneh končala obdobje kar 112 dni, ko so morali prebivalci ostati doma, zaradi česar je Andrews še naprej skeptičen glede izvedbe pripravljalnih teniških turnirjev.

tenis, splošna
Sportal Pripravljalni turnirji za OP Avstralije v Viktorijo
Ne spreglejte