Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
5. 4. 2017,
20.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Natisni članek

Aljaž Bedene Blaž Trupej Blaž Kavčič Davisov pokal

Sreda, 5. 4. 2017, 20.10

6 let, 7 mesecev

Se bo Aljaž Bedene res vrnil v slovensko reprezentanco? Blaž Kavčič je ogorčen.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

2

Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pred časom je na dan prišla novica, da se Teniška zveza Slovenije pogovarja z  Aljažem Bedenetom, da bi se vrnil v slovensko izbrano vrsto. Obstajala je celo možnost, da bi zaigral že proti Južni Afriki. Bedene je pred časom večkrat zavrnil nastop za Slovenijo, marca pa je 2015 prevzel državljanstvo Velike Britanije.

Znano je, da je Mednarodna teniška federacija (ITF) dvakrat zavrnila prošnjo Aljaža Bedeneta za igranje za reprezentanco Velike Britanije, ker je pred tem že igral za drugo (slovensko) reprezentanco. V začetku leta 2015 so pri ITF namreč sprejeli pravilo, ki onemogoča, da bi igralec lahko igral za več kot eno reprezentanco v ekipnih tekmovanjih.

"Ko je odšel, je očrnil zvezo, igralce in selektorja." | Foto: "Ko je odšel, je očrnil zvezo, igralce in selektorja." Čudno se mu zdi, da se želijo z Bedenetom sploh pogovarjati

Kot kaže (neuradno), za zaprtimi vrati potekajo pogovori s 27-letnim Ljubljančanom, ki je trenutno 93. igralec na svetu in na turnirjih igra pod zastavo Velike Britanije. Nad vsem tem je ogorčen in presenečen Blaž Kavčič, ki je zaradi takšnih in drugačnih razlogov odpovedal zadnji nastop v Davisovem pokalu.

"Ni mi všeč, da se zadaj nekaj dogaja. Sicer so to nepreverjene informacije, ampak da bi se na skrivaj dobivali z Aljažem Bedenetom in sklepali neke dogovore … To mi ni všeč. Lahko povem povsem odkrito. Čudno se mi zdi, da se je teniška zveza po vseh njegovih izjavah in komentarjih, ki so bili v medijih, sploh pripravljena pogovarjati. Ko je odšel, je očrnil zvezo, igralce in selektorja. Pravzaprav to ni moja stvar, lahko pa povem svoje mnenje. Katastrofalno se mi zdi, da se to dogovarjajo za zaprtimi vrati."

Aljaž Bedene se je lani udeležil nekaterih treningov britanske reprezentance. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aljaž Bedene se je lani udeležil nekaterih treningov britanske reprezentance. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ne vem, kaj se bo izcimilo iz tega"

Kavčič je povedal, da do zdaj še nihče, ki je igral za reprezentanco, ni postavljal pogojev. Po besedah našega sogovornika je enkrat že bila podobna situacija in že takrat je direktorju in predsedniku zveze odkrito povedal, da mu to ni všeč. "Oba sta se strinjala z mano in rekla, da se to v prihodnosti ne bo več dogajalo. To, kar se zdaj dogaja, me je malo presenetilo."

Po nepreverjenih informacijah se govori, da Blaž Trupej (prihodnje leto mu poteče mandat) ne bo več selektor in da bo novi pomočnik trenerja Aljažev brat, Andraž Bedene.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Po nepreverjenih informacijah se govori, da Blaž Trupej (prihodnje leto mu poteče mandat) ne bo več selektor in da bo novi pomočnik trenerja Aljažev brat, Andraž Bedene. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po nepreverjenih informacijah se govori, da Blaž Trupej (prihodnje leto mu poteče mandat) ne bo več selektor in da bo novi pomočnik trenerja Aljažev brat, Andraž Bedene. "Ne vem, kaj se bo izcimilo iz tega. Če bom dobil povabilo v reprezentanco, se bom odločil na podlagi več stvari. Zelo rad sem igral za Slovenijo, vedno sem dal vse od sebe. Veliko lepih spominov imam na reprezentančna srečanja, ampak menim, da je treba k stvarem pristopiti na drugačen način in ne tako, kot se zdaj dogaja."

Odziv direktorja zveze: Naj se Blaž raje osredotoči na svoje delo Kot pravi Gregor Krušič, direktor teniške zveze, je stvar glede Aljaža Bedeneta še povsem neuradna in neutemeljena. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kot pravi Gregor Krušič, direktor teniške zveze, je stvar glede Aljaža Bedeneta še povsem neuradna in neutemeljena. Foto: Guliverimage/Getty Images

Za drugo mnenje smo poklicali tudi na Teniško zvezo Slovenije in govorili z direktorjem zveze Gregorjem Krušičem. "Nič konkretnega ne moremo povedati na to temo, zato ker je zadeva še popolnoma neuradna in neutemeljena. Izkazuje se določen interes, ampak čisto nič ni konkretnega, da bi lahko kaj komentirali. Izjava Blaž Kavčiča ni na mestu, ampak tudi tokrat se s tem ne bomo ukvarjali. Ne vem, zakaj Blaž govori o tem, naj se raje osredotoči na svoje delo," so bile uvodne besede Krušiča, ki pravi, da ko bo čas, se bodo usedli z igralci in se tudi z njimi pogovorili.

"Seveda, in takrat pride na vrsto tisto, o čemer govori Blaž Kavčič. 'Pogovarjajo se za hrbtom.' Ne pogovarjamo se za hrbtom, ampak nič takega nimamo povedati. Ko bomo imeli, se bomo usedli z igralci in pogovorili, ali je to na mestu ali ne. Dokler se z Bedenetom dokončno ne dogovorimo, se nimamo s kom kaj pogovarjati ali dajati kakršnihkoli izjav," je še povedal Krušič.

Ne spreglejte