Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
31. 3. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Grega Žemlja Blaž Rola Blaž Trupej Blaž Kavčič

Petek, 31. 3. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Ostal je sam: "Če sem iskren, bi rekel, da so njuni razlogi nezadostni"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Grega Žemlja je slovenski reprezentant, ki je v Davisovem pokalu zbral največ nastopov. Tudi zdaj se ni odrekel slovenskemu grbu, čeprav so ga nekateri izmed reprezentantov pustili na cedilu. Grega meni, da so njihovi razlogi za odpoved nezadostni.

Njihov dogovor je veljal le eno tekmo. | Foto: Sportida Njihov dogovor je veljal le eno tekmo. Foto: Sportida

Pred letošnjo sezono so kapetan Blaž Trupej ter igralci Grega Žemlja, Blaž Kavčič in Blaž Rola sklenili dogovor, da bosta vsaj dva najmočnejša člana igrala v Davisovem pokalu, a je ta dogovor kmalu padel v vodo. Dogovorili so se, da bi vsak enkrat počival, kar pomeni, da bi si vsak igralec v letu vzel največ dva tedna za reprezentančne nastope. Toda za dvoboj z Južno Afriko je Grega Žemlja, ki je še vedno najvišje uvrščen na lestvici ATP (43. mesto), ostal sam.

"Če sem iskren, bi rekel, da so njuni razlogi za odpoved Davisovega pokala nezadostni." | Foto: Sportida "Če sem iskren, bi rekel, da so njuni razlogi za odpoved Davisovega pokala nezadostni." Foto: Sportida "Ne bom zdaj govoril o njunih razlogih"

"Na žalost smo zdržali le eno tekmo proti Monaku, ki je bil relativno lahek nasprotnik. Zdaj, ko je tekma zelo pomembna in gre mogoče celo za napredovanje, se je vse skupaj zalomilo. To je razmišljanje, ki je drugačno pri vsakem posamezniku. Sam nisem imel nobenih zadržkov, oba Blaža pa sta se morda tako odločila na podlagi koledarja, počutja … Ne bom zdaj govoril o njunih razlogih, najbolje je, da se njiju vpraša. Če sem iskren, bi rekel, da so njuni razlogi za odpoved Davisovega pokala nezadostni," je povedal Žemlja, ki je bil razočaran in presenečen nad odločitvijo obeh Blažev.

Blaž Rola kar nekaj časa ni igral na turnirjih. | Foto: Vid Ponikvar Blaž Rola kar nekaj časa ni igral na turnirjih. Foto: Vid Ponikvar

Blaž Rola ni mogel dati zagotovila

Glede na to, da sta na prvi tekmi igrala Grega Žemlja in Blaž Kavčič, bi moral zdaj igrati Blaž Rola. "Dobro, Blaževi razlogi so, da je izpustil konec lanske in začetek letošnje sezone, da potrebuje turnirje ali da imata z njegovim menedžerjem drugačne načrte. Po tem sistemu bi moral igrati Blaž Rola, vendar je tudi res, da ni mogel dati nekega zagotovila. Stvari se tako izidejo in potem noben ne bi šel. Jaz bi samo rad, da igramo z najmanj dvema najmočnejšima igralcema na lestvici," je dejal trenutno 145. igralec na svetu.

Lahko bi prišli v svetovno skupino "Razočara me samo to, da nismo v najmočnejši postavi oziroma da preostali ne razmišljajo tako." | Foto: Vid Ponikvar "Razočara me samo to, da nismo v najmočnejši postavi oziroma da preostali ne razmišljajo tako." Foto: Vid Ponikvar

Grega Žemlja se je redko odpovedal nastopu za reprezentanco. Kako mu uspeva, da se zmeraj odzove na povabilo Blaža Trupeja? "Zmeraj si koledar in treninge sestavim tako, da lahko računam na Davisov pokal. Vedno mi je bilo v užitek igrati, nimam nobenih pomislekov in zadržkov. Razočara me samo to, da nismo v najmočnejši postavi oziroma da preostali ne razmišljajo tako," je še povedal 30-letni igralec. Meni, da bi slovenska ekipa lahko prišla veliko višje, kot je zdaj.

"Osebno mislim, da bi lahko prišli v svetovno skupino. Če bi bili v popolni postavi, bi lahko marsikaj dosegli … Preprosto se ne zberemo v popolni postavi. To ni način, da bi lahko prišli do svetovne skupine. To je bil meni zmeraj cilj, a kot kaže, preostalim ni."

Grega Žemlja letošnje sezone ni začel najbolje. Prepričan je, da bo šlo v nadaljevanju bolje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Grega Žemlja letošnje sezone ni začel najbolje. Prepričan je, da bo šlo v nadaljevanju bolje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Mučile so ga migrene

Grega letošnje sezone ni najbolje začel. To kažejo tudi njegovi rezultati, potem ko se je na turnirjih serije Challenger le enkrat uvrstil v polfinale. "Ob koncu lanske sezone sem igral ogromno turnirjev in mogoče se je pojavila pretreniranost. Imel sem različne težave z migrenami. Ko sem na koncu vse skupaj povezal, sem videl, da je bilo ogromno stresa. Treba se je bilo malo umiriti. Zdaj me čaka Davisov pokal, potem pa grem na nekaj turnirjev v Korejo in verjamem, da bo nadaljevanje sezone boljše."

Ne spreglejte