Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
31. 3. 2015,
15.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Aljaž Bedene

Torek, 31. 3. 2015, 15.19

6 let, 7 mesecev

Aljaž Bedene: To je tisto, kar sem si želel od prvega dne

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski teniški igralec je danes tudi uradno potrdil državljanstvo Velike Britanije, potem ko je na vladnem uradu v Hatfieldu opravil formalnosti.

Aljaž Bedene, ki je trenutno 83. igralec sveta, bo uradno postal državljan Velike Britanije v prihodnjih tednih, ko bo dobil tudi britanski potni list. Tako lahko pričakujemo, da bo na turnirju za grand slam v Parizu igral že pod zastavo Velike Britanije.

Po novih pravilih Mednarodne teniške zveze, ki so začela veljati letos, Bedene ne bo smel igrati v Davisovem pokalu, saj je v letih 2010, 2011 in 2012 že igral za slovensko reprezentanco, več kot za eno reprezentanco pa na mednarodnih reprezentančnih turnirjih ni mogoče igrati. Po pisanju angleških medijev se bo teniški igralec pritožil na odločitev Mednarodne teniške zveze.

Mnogi me bodo spraševali o Davisovem pokalu

25-letni Ljubljančan, ki že nekaj let živi na Otoku, se veseli nastopanja za Veliko Britanijo. "Danes je eden najbolj posebnih dni v mojem življenju. Bil je zelo dolgotrajen postopek, da sem dobil državljanstvo. To je tisto, kar sem si želel od prvega dne, ko sem prišel v to prelepo deželo, in počaščen sem, da bom lahko na turnirjih ATP igral za Veliko Britanijo. Mnogi me bodo spraševali o Davisovem pokalu. Tudi to so moje sanje in boril se bom z vsem, kar imam. Če me bodo poklicali v ekipo, se bom rad odzval, vendar zdaj želim ta trenutek uživati s svojimi prijatelji in družino. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi pomagali uresničiti sanje, in veselim se prihodnosti kot državljan Velike Britanije," je za globalsportingconnections povedal Aljaž.

Eden najboljših slovenskih teniških igralcev je letošnjo sezono začel zelo dobro, potem ko se je na turnirju v Chennaiu prebil vse do velikega finala. Pozneje mu je forma nekoliko padla, saj je na štirih zaporednih turnirjih izpadel že v kvalifikacijah. Pred kratkim je zmagal na močnem turnirju serije Challenger v ZDA.

Ne spreglejte