Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
12.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 12.30

3 leta, 5 mesecev

Novak Đoković pred turnirjem na Dunaju

Še Avstrijci ga provocirajo: Strinjam se, preveč smo se zabavali #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Letošnji teniški turnir na Dunaju bo nekaj posebnega. Prvič po letu 2007 bo igral tudi Novak Đoković, ki je med drugim povedal, da debate, kdo je najboljši igralec vseh časov, prepušča drugim. Prav tako še vedno dobiva vprašanje glede turnirja Adria Tour …  Del letošnjega dunajskega teniškega valčka bo tudi naš Aljaž Bedene.

Po 13 letih spet na Dunaju

Novak Đoković se je na turnirju na Dunaju pojavil po 13 letih, potem ko je v glavnem mestu Avstrije leta 2007 zmagal. Đoković je v letošnji sezoni že večkrat priznal, da ima pred seboj nekaj pomembnih ciljev, zato tudi selektivno zbira letošnje turnirje. Na ta način želi zbrati dovolj točk, da bi še šestič v karieri sezono končal kot prvi igralec sveta in se izenačil s Petom Samprasom. Ob njegovih uspehih se znova odpirajo debate, kdo je najboljši igralec vseh časov. "Debate o najboljšem igralcu vseh časov prepuščam drugim. To ni moje področje. Jaz poskušam obdržati prvo mesto. Sampras je moj idol že od majhnega in bilo bi izjemno, če bi izenačil njegov rekord."

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Potrebuje le še dve zmagi

Novak na turnirju na Dunaju namreč potrebuje le še dve zmagi, da si do konca leta zagotovi prvo mesto na svetovni lestvici, a se zaveda, da ga čaka vse prej kot lahko delo.

"Tukaj je šest igralcev iz prve deseterice. Če že ni to najtežji žreb turnirja serije 500, je zagotovo eden najtežjih turnirjev, kar sem jih videl. To pomeni, da bodo dvoboji že od prvega kroga zelo zahtevni," je povedali Beograjčan.

Še nekaj dni nazaj sta se šalila, zdaj pa se bosta dejansko pomerila

Presenečen ji bil, da bo v prvem krogu igral proti rojaku Filipu Krajinoviću, s katerim sta še pred nekaj dnevi trenirala skupaj v domačem Beogradu in se šalila, da bi se lahko srečala na turnirju.

"Možnosti so bile zelo majhne, ampak je, kar je. Sva velika prijatelja in Filipa poznam že dolgo časa. Gre za zelo talentiranega igralca in trda podlaga mu najbolj ustreza. Lahko igra zelo hiter tenis. Imava podobno igro, saj sva na nek način skupaj odraščala," je povedal 33-letni igralec, ki upa, da bo turnir začel na najboljši možen način.

Že na treningu je "pokalo"

Na Dunaju bo igral tudi domačin Dominic Thiem, zmagovalec letošnjega OP ZDA. Če bo šlo vse po načrtih, bi se Srb in Avstrijec srečala v finalu. Nazadnje sta igrala letos na OP Avstralije, ko je po petih nizih zmagal Đoković.

"Danes zjutraj (nedelja op. p.) sva imela trening in bil je tako intenziven, da sem mislil, da igrava finale. Spoštujem Dominica in kar je naredil za tenis, je nekaj izjemnega. Še posebej letos, ko je zmagal svoj prvi turnir za grand slam. To si je zaslužil bolj kot kdorkoli drug. Je velik garač in fant z izjemno ekipo. Upam, da bova imela priložnost igrati."

Polne tribune na turnirju Adria Tour, ki je potekal spomladi. | Foto: Reuters Polne tribune na turnirju Adria Tour, ki je potekal spomladi. Foto: Reuters

Še vedno dobiva vprašanja o zloglasnem turnirju Adria Tour

Prvi igralec sveta še vedno dobiva vprašanja glede zloglasnega turnirja Adria Tour, kjer se je okužilo nekaj igralcev in spremljevalnega osebja. Med njimi tudi sam Đoković, ki je bil med tistimi, ki se je zabaval v nočnem klubu. Nole je na temo, ki je bila v preteklih mesecih že ničkolikokrat "prežvečena", odgovoril povsem mirno.

"Lahko bi nekatere stvari naredili drugače. Se strinjam, nekoliko preveč smo se zabavali. Želeli smo uživati, potem ko smo bili zaprti tri mesece. Mislili smo, da gre vse skupaj h koncu, saj je bila v tisti regiji slika zelo dobra. Vlada nam je dala dovoljenje in upoštevali smo vsa navodila. Nekdo, ki je gledal iz druge države, je bil lahko kritičen. Kot sem že rekel. Lahko bi nekatere stvari naredili drugače, ampak ne obžalujem tega. Mislim, da je bilo nekaj izjemnih tednov … Na koncu se ni izteklo tako, kot smo želeli, in iz tega smo se nekaj naučili," je še povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

NA Dunaju bo igral tudi Aljaž Bedene. | Foto: Gulliver/Getty Images NA Dunaju bo igral tudi Aljaž Bedene. Foto: Gulliver/Getty Images Aljaž Bedene proti najboljšemu britanskemu igralcu

Na turnirju bomo lahko spremljali tudi našega Aljaža Bedeneta, ki se je uspešno prebil skozi kvalifikacije. Ljubljančan bo v prvem krogu igral proti Danielu Evansu, trenutno najboljšemu britanskemu igralcu. Igralca sta pred leti dvakrat igrala na turnirju serije Cahllenger, izid v zmagah pa je 1:1.

Novak Đoković
Sportal Đoković ob sprehajanju psa otroke učil tenis #video
Kevin Anderson
Sportal Anderson na predsedniškem stolčku zamenjal Đokovića
Goran Ivanišević
Sportal Neposredni Ivanišević: Ni se izšlo in je*** ga
Ne spreglejte