Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
13. 10. 2020,
16.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković

Torek, 13. 10. 2020, 16.52

1 leto, 2 meseca

Goran Ivanišević po Đokovićevem porazu

Neposredni Ivanišević: Ni se izšlo in je*** ga

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Goran Ivanišević | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

"Nadal pod tem pogoji nima nobenih možnosti," je pred finalom moškega finala OP Francije suvereno napovedoval Goran Ivanišević, eden izmed trenerjev Novaka Đokovića. Legendarni nekdanji hrvaški teniški igralec se je pozneje posipal s pepelom.

Goran Ivanišević je pred nekaj dnevi napovedoval gladko zmago svojega varovanca. Pozneje je v enem izmed intervjujev priznal, da so bile njegove napovedi preveč ambiciozne, a še vedno stoji za svojimi besedami, saj je bil prepričan, da bo Đoković še drugič v karieri dvignil lovoriko v Parizu.

Prepričan je bil, da letošnji Roland Garros pripada Đokoviću

"Res sem bil prepričan, da bo Novak osvojil letošnji Roland Garros. Miljanu (Amanoviću) sem že nekaj časa pošiljal sporočila v tej smeri. Morda sem bil nekoliko preveč ambiciozen, da Nadal nima nobenih možnosti, ampak res sem mislil, da je Novak favorit. Res je, da je to Nadalova dnevna soba in da lahko zmaga tudi takrat, ko igra najslabše, ampak res sem bil prepričan, da je Novakovo leto," je uvodoma za srbski Sportklub povedal Ivanišević, ki je med drugim poudaril, da Nole ni igral svojega tenisa.

Rafael Nadal je Novaka v finalu premagal po treh nizih (6:0, 6:2, 7:5). | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je Novaka v finalu premagal po treh nizih (6:0, 6:2, 7:5). Foto: Guliverimage/Getty Images

Španec mu je vrnil

Med drugim je tudi povedal, da je Rafael Nadal Đokovića taktično povsem nadigral, in dvoboj primerjal z lanskim OP Avstralije, ko je Novak povsem nadigral Nadala. Španec mu je vrnil v nedeljo na pariškem pesku. "Zdelo se mi je, da razmere bolj ustrezajo Novaku, a njega ni bilo nikjer. Nadal ga je mlel, mlel in potem je bilo vsega konec. Nemogoče se je vrniti pri zaostanku 0:2 in zaostajati za break. Upal sem, da bi se lahko kaj zgodilo v tretjem nizu pri 5:4, ampak težko."

Z Novakom se do zdaj še nista slišala, a kot je sam dejal, ni veliko za razpredati, saj je bil Nadal veliko boljši nasprotnik. "Vrnil mu je za Avstralijo, zdaj čakamo njun naslednji finale za grand slam. Pričakujem, da bo takrat dvoboj boljši. V zadnjih dveh je igral samo en igralec."

Rekel je tisto, kar je čutil "Najlažje je reči: 'Bo, kar bo, zmagal bo boljši.' Ampak rekel sem tisto, kar sem čutil." | Foto: Gulliver/Getty Images "Najlažje je reči: 'Bo, kar bo, zmagal bo boljši.' Ampak rekel sem tisto, kar sem čutil." Foto: Gulliver/Getty Images

Njegove napovedi so dvignile kar nekaj prahu v teniškem svetu, a zmagovalec Wimbledona iz leta 2001 svojih besed ne obžaluje in pravi, da je resno mislil. Priznava, da je malo pretiraval. "To je tako, če povem kaj neposredno. Ni se izšlo in je*** ga, kar je, je. Lani sem pred finalom v Melbournu rekel, da so možnosti 50-odstotne, pa ga je Novak potem razbil. Najlažje je reči: 'Bo, kar bo, zmagal bo boljši.' Ampak rekel sem tisto, kar sem čutil. Nadal je dokazal, da sem se motil, gremo naprej," je povedal Zec, kot so tudi klicali Gorana Ivaniševića.

Jelena Đoković
Sportal Kaj je Đokovićeva žena sporočila Nadalu? Bile so tudi solze. #video
Rafael Nadal
Sportal Presenečeni Nadal: Kdo je to rekel? Novak?
Novak Đoković
Sportal Đoković bi že zdavnaj končal športno kariero
Ne spreglejte