Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 10. 2020,
13.24

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 19. 10. 2020, 13.24

3 leta, 6 mesecev

Đoković ob sprehajanju psa otroke učil tenis #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković se je po bolečem porazu v finalu OP Francije odpravil v domači Beograd, kjer si je vzel nekaj časa za počitek. Med sprehajanjem svojega psa se je srbski zvezdnik ustavil pri otrocih in jim dal nekaj teniških nasvetov.

Na družbenem omrežju je zaokrožil posnetek prvega igralca sveta, ki se je med sprehodom s svojim psom ustavil pri otrocih iz soseske in jim dal nekaj teniških nasvetov.

Kaj je res?

Ob tem posnetku Novaku očitajo nenošenje maske. Nekateri menijo, da je posnetek zrežiran in da želi srbski zvezdnik z njim povečati svojo priljubljenost, ker ne bo nikoli tako priljubljen kot Roger Federer in Rafael Nadal. Veliko pa je tudi tistih, ki pozdravljajo njegovo potezo in ga označujejo za enega najbolj prijetnih teniških igralcev na turneji. Kaj je res in kaj ni, presodite sami.

Novak Đoković je bil v finalu OP Francije povsem nemočen. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je bil v finalu OP Francije povsem nemočen. Foto: Gulliver/Getty Images Že 291 tednov na vrhu lestvice ATP

Beograjčan z novim tednom ostaja na prvem mestu svetovne lestvice (ATP), kar pomeni, da je na vrhu že 291 tednov. Dalj časa je bil na prvem mestu samo Roger Federer. Švicar je v svoji karieri preživel 310 tednov na prvem mestu lestvice ATP. Nole je letos odigral sedem uradnih turnirjev, od tega je v svojo vitrino postavil štiri turnirske lovorike, ena izmed njih je tudi s turnirja za grand slam - OP Avstralije.

"K sreči je bil to eden od tistih dni, ko sem to lahko naredil. Čutil sem svojo igro in vse je delovalo popolno." | Foto: Guliverimage/Getty Images "K sreči je bil to eden od tistih dni, ko sem to lahko naredil. Čutil sem svojo igro in vse je delovalo popolno." Foto: Guliverimage/Getty Images

Nadal je razkril, kaj je mu je koristilo pred finalom Roland Garrosa

Novak Đoković je na letošnjem pariškem turnirju doživel enega najbolj bolečih porazov, potem ko ga je Rafael Nadal premagal z izidom 6:0, 6:2 in 7:5. Pred tem finalom so mnogi veliko možnosti, predvsem zaradi jesenskih razmer, pripisovali Đokoviću. O zmagi 33-letnega Srba je bil prepričan tudi Goran Ivanišević. Na koncu smo videli enosmerni promet Španca, ki je med drugim razkril, kaj mu je pomagalo, da je tako suvereno premagal Novaka.

Majorčan je priznal, da mu je lanska zmaga nad Novakom na turnirju v Rimu zelo pomagala. "Igral sem zelo dobro in to izkoristil kot nekakšno referenco. Iz tega smo izhajali z bolj ali manj jasno idejo, kaj moramo početi," je povedal Rafa in pozneje dodal: "Nato je prišel bolj zapleten del, torej uresničevanje vsega skupaj. K sreči je bil to eden od tistih dni, ko sem to lahko naredil. Čutil sem svojo igro in vse je delovalo popolno."

Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal in Federer izenačena, Đoković zaostaja za tri

Nadal je na pariškem pesku osvojil svojo 13. zmago, skupno pa že 20. zmago na turnirjih za grand slam. S tem se je izenačil z Rogerjem Federerjem. Novak Đoković ima v svoji vitrini za zdaj 17 zmag.

Kevin Anderson
Sportal Anderson na predsedniškem stolčku zamenjal Đokovića
Goran Ivanišević
Sportal Neposredni Ivanišević: Ni se izšlo in je*** ga
Jelena Đoković
Sportal Kaj je Đokovićeva žena sporočila Nadalu? Bile so tudi solze. #video
Ne spreglejte