Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
7.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Serena Williams ATP WTA tenis

Sobota, 10. 8. 2013, 7.37

8 let

Rola in Srebotnikova v finalu, Žemlja dobro začel kvalifikacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je dobro začel kvalifikacije za masters v Cincinnatiju, Rola se je uvrstil v finale turnirja challenger v Riu de Janeiru, Srebotnikova v Torontu.

Grega Žemlja, šesti nosilec kvalifikacij mastersa v Cinncinatiju, je po treh nizih in 100 minutah igre s 3:6, 6:2 in 6:4 premagal domačina Denisa Kudlo, 109. igralca sveta. To je pomembna zmaga za Žirovničana, ki je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu, tokrat pa mora igrati kvalifikacije. Za preboj na glavni del Žemlja potrebuje še eno zmago. V drugem krogu kvalifikacij se bo pomeril s 70. igralcev sveta, Francozom Edouardom Roger-Vasselinom.

V kvalifikacijah mastersa v Cincinnatiju je zaigral tudi Aljaž Bedene, ki pa je po dveh urah igre priznal premoč Tursunovu, 43. igralcu sveta. Bedene (107. na lestvici ATP) je favoriziranega Rusa presenetil v prvem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri s 7:6 (3), a je nato Tursunov naslednja dva niza dobil z izidom 6:3, 6:3 ter preprečil senzacijo.

Blaž Rola se je uvrstil v finale turnirja challenger v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev. Za 255. igralca sveta je to prvi finalni nastop na tovrstnem turnirju, v polfinalu pa je s 6:0 in 6:4 premagal Ekvadorca Emilia Gomeza. V finalu se bo Rola pomeril z Argentincem Agustinom Velottijem, ki je s 6:2 in 6:2 izločil rojaka Edouarda Schwanka.

Prva nosilka Serena Williams je na teniškem turnirju WTA z lahkoto preskočila Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, ob tem pa jo je eden od gledalcev prek plakata še pobaral, ali bi se poročila z njim.

Katarina Srebotnik se je skupaj s Srbkinjo Jeleno Janković uvrstila v finale teniškega turnirja WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev. Slovensko-srbska naveza je v polfinalu s 7:5 in 6:3 izločila domačo dvojico Gabriela Dabrowski - Sharon Fichman, ki je nastopala s posebnim povabilom. V finalu se bosta Srebotnikova in Jankovićeva za naslov pomerili s tretjima nosilkama turnirja, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke, nekdanjo dolgoletno partnerko Srebotnikove v igri dvojic.

Prvo oviro za preboj na ženski turnir serije WTA z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev pa je preskočila Mariborčanka Hercogova. Trenutno 100. igralka na svetovni lestvici je premagala višje rangirano Španko Silvio Soler-Espinoso (70. igralko na lestvici WTA) po dveh urah in 39 minutah dvoboja z izidom 3:6, 6:2, 7:6 (11) v nizih. Slovenka se bo v drugem krogu kvalifikacij pomerila s špansko veteranko Lourdes Dominguez Lino, deveto nosilko kvalifikacij, ki na lestvici WTA zaseda 55. mesto. Neugodna Španka je Hercogovo pred dvema letoma premagala v 1. krogu peščenega turnirja v Acapulcu. Hercogova se je kvalifikacij udeležila na podlagi posebnega povabila organizatorja, t.i. wild card.

Ne spreglejte