Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
10.42

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

6

Natisni članek

teniški globus Indian Wells Lesia Curenko

Torek, 14. 3. 2023, 10.42

1 leto, 1 mesec

Razlog ni nedolžen: zakaj je Ukrajinka resnično odpovedala dvoboj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,87

6

Lesia Curenko | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Lesja Curenko, ukrajinska teniška igralka, je razkrila, zakaj je resnično odpovedala dvoboj 3. kroga v Indian Wellsu, v katerem bi morala igrati proti Belorusinji Arini Sabalenki. Razlog za to pa ni povsem nedolžen.

Trenutno 96. igralka sveta je razkrila, da je bil razlog za odpoved dvoboja napad panike. Najprej je navedla osebne razloge, potem pa razkrila, za kaj gre v resnici.

"Razlog za to je bil napad panike. Uradno bo pisalo zaradi osebnih razlogov, dejansko je šlo za težave z dihanjem, lahko bi rekli kar s histerijo," je uvodoma povedala 33-letna teniška igralka in dodala, da je nekaj dni pred tem govorila z izvršnim direktorjem WTA Stevom Simonom, ki jo je šokiral s svojimi besedami.

Donna Vekić
Sportal Nobenega spoštovanja Hrvatice do Ukrajinke #video

Lesjo Curenko je šokiralo, kar je slišala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lesjo Curenko je šokiralo, kar je slišala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko To, kar je slišala, jo je povsem šokiralo

"Bila sem povsem šokirana nad tam, kar sem slišala. Rekel mi je, da je sam proti vojni, ampak če jo podpirajo igralci Rusije in Belorusije, je to njihovo mnenje, to pa me ne bi smelo motiti. Dejal je še, da bi se počutil grozno, če bi bil na mojem mestu."

Precej prahu je dvignil že dvoboj drugega kroga med Lesjo Curenko in Hrvatico Donno Vekić, ki Lesji po končanem dvoboju iz neznanega razloga ni hotela dati roke.

"Bila sem šokirana. Že na zadnjem dvoboju mi je bilo težko igrati in se zbrati. Ko bi morala iti na igrišče (proti Arini Sabalenki, op. p.), sem dobila napad panike. Preprosto nisem hotela na igrišče. Upam, da mi bo uspelo predelati te informacije in da se bom lahko bolje pripravila na naslednji turnir," je še povedala ukrajinska igralka, ki se je na turnir v Indian Wellsu prebila skozi kvalifikacije.

Aleksandr Dolgopolov | Foto: Reuters Aleksandr Dolgopolov Foto: Reuters

V bran se ji je postavil nekdanji ukrajinski igralec

Kmalu za tem se je oglasil Aleksandr Dolgopolov, nekdanji uspešen teniški igralec, ki se je že ob začetku vojne pridružil ukrajinskim silam. Ta je bil v odnosu do izvršnega direktorja precej neposreden.

"Steve, namesto da nadleguješ Ukrajinke, bodi moški in govori javno. Pogovor je potekal, ko si bil na dolžnosti. Ljudje si zaslužijo vedeti, da je v redu, če podpiraš genocid."

Pri združenju WTA razumejo čustva Steve Simon | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Steve Simon Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko ukrajinskih športnikov

Na te besede so se že odzvali tudi pri združenju WTA. Dejali so, da v tem težkem obdobju razumejo čustva Lesje Curenko in preostalih ukrajinskih športnikov.

"Priča smo grozljivi vojni z daljnosežnimi posledicami, ki vplivajo na svet, na turnejo WTA in igralke. Ukrajina ima polno podporo združenja WTA. To ostro obsoja dejanja, ki jih je sprožila ruska vlada."

"Temeljno načelo WTA ostaja, da zagotavlja, da lahko posamezni športniki sodelujejo na teniških turnirjih brez kakršnekoli diskriminacije in da ne bodo kaznovani zaradi odločitev, ki jih sprejme vodstvo njihove države."

Zdi se, da bodo v tej sezoni tudi organizatorji Wimbledona preklicali prepoved igranja za ruske in beloruske igralce, za takšno potezo pa bi se lahko odločil tudi Mednarodni olimpijski komite.

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Mlada Britanka še naprej navdušuje
Cristian Garin
Sportal Še eno presenečenje v Indian Wellsu, obeta se poslastica

 

Ne spreglejte