Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 11. 2015,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal John McEnroe

Torek, 3. 11. 2015, 12.27

8 let

Rafael Nadal včasih raje posluša Johna McEnroea

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolgoletni in edini trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, je po turnirju v Baslu švicarskim medijem razkril veliko zanimivega. Med drugim tudi, da ga Rafa ne posluša vedno.

V zadnji sezoni je bil Rafael Nadal na udaru kritik, potem ko nikakor ni našel prave forme in je izgubljal dvoboje proti veliko slabšim tekmecem. Vzrok tega so bile poškodbe v prejšnji sezoni, ko se je že na začetku leta 2014 bojeval s poškodbo hrbta, pozneje je imel težave z zapestjem, za povrh vsega pa je moral še na operacijo slepiča. V zadnjem času na trenutke kaže veliko boljšo igro, vendar še ni tako konstanten kot v najboljših časih.

"Težava je bila, da je izgubil bojevitost, potem ko mu ni šlo vse po načrtih. Na primer v Wimbledonu, ko je izgubil proti Dustinu Brownu. Na OP ZDA ni igral veliko bolje, vendar se je bil pripravljen bojevati. Tako kot zdaj v Baslu. Proti Rosolu je začel zelo slabo, vendar je tekel in tekel," je uvodoma povedal Toni, ki z Rafo dela od začetka kariere.

"Pričakujem, da se bomo vrnili na vrh"

Letošnja sezona še ni končana, Nadala namreč čaka turnir serije masters v Parizu, nato pa še zaključni turnir v Londonu. Kljub temu Toni že pogleduje v prihodnjo sezono. "Če bomo lahko trenirali tako kot zdaj, bo v prihodnjih mesecih zelo močan. Pričakujem, da se bomo vrnili na vrh. Takrat bo zmožen zmagati turnir za grand slam." Ko so ga vprašali, koliko turnirjev velike četverice lahko njegov varovanec še dobi, je bil nekoliko bolj zadržan. "Najraje bi rekel, da nobenega. Zame je že 14 grand slamov nekaj neverjetnega, ampak pričakujem jih še več. v Pekingu proti Novaku Đokoviću je igral zelo dobro, čeprav rezultat tega ne kaže."

Veliko jih je menilo, da bi imel zaradi svojega načina igranja Nadal krajšo sezono. "Ljudje preveč govorijo, vendar lahko govorijo, kar hočejo. Že pred tem so govorili, da Nadalu ne bo uspelo zmagati nobenega turnirja na trdi podlagi, a je do zdaj igral v treh finalih na OP ZDA, trikrat je v finalu igral v Melbournu, v Wimbledonu pa petkrat. Prav tako so rekli, da ne bo dolgo igral, pa je na turneji že 11 let."

Včasih ga ne želi poslušati

John McEnroe, nekdanji teniški zvezdnik, zadnja leta pa je strokovni komentator, je sredi leta izjavil, da bi Rafa potreboval spremembe v ekipi, s tem pa je puščice usmeril v Tonija Nadala. "Nimam težav s tem, vsak lahko reče, kar hoče. Jaz samo upam, da se moti." Ali bo Rafaelov trener za vedno? "Ima dobro ekipo in nisem edini. Tukaj je tudi Francisco Roig (drugi trener). Včasih je dobro slišati nove stvari. No, odvisno, kdo jih pove. Ko mu rečem, kako mora igrati na mreži, mi noče verjeti. Če McEnroe reče pove isto kot jaz, potem Rafa reče: 'Da, prav ima'."

Ne spreglejte