Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
5. 11. 2019,
10.36

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Rafael Nadal ATP teniški globus

Torek, 5. 11. 2019, 10.36

4 leta, 5 mesecev

Rafael Nadal: Če se ne bi umaknil, ne bi bilo dobro #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rafael Nadal, od ponedeljka prvi igralec sveta, še vedno ne ve, ali bo igral na zaključnem turnirju v Londonu, potem ko je v Parizu v trebušnem predelu staknil poškodbo in odpovedal polfinalni dvoboj proti Denisu Shapovalovu.

Novak Đoković
Sportal Đoković in gangstersko igranje remija, prava taktika #video

Turnir najboljše osmerice se bo začel 10. novembra, a prav ta turnir bi lahko odločal o končnem prvem igralcu sveta. Nadal ima trenutno 640 točk prednosti pred Novakom Đokovićem, a ni še vsega konec, potem ko lahko igralec tam osvoji največ 1.500 točk.

V preteklosti sem šel že skozi podobno zgodbo, zato so mi zdravniki priporočili odmor." | Foto: Gulliver/Getty Images V preteklosti sem šel že skozi podobno zgodbo, zato so mi zdravniki priporočili odmor." Foto: Gulliver/Getty Images "Ne smem si dovoliti, da bi delal iste napake"

Španec bo v prihodnjih dneh pri svojem zdravniku opravil še dodatne preglede z magnetno resonanco, kjer se bodo odločili, ali bo sploh lahko igral v Londonu. Šlo naj bi za podobno poškodbo kot lani, ko je moral spustiti finalni turnir.

"Če se ne bi umaknil proti Denisu Shapovalovu, ne bi bilo dobro. V preteklosti sem šel že skozi podobno zgodbo, zato so mi zdravniki priporočili odmor. Ne smem si dovoliti, da bi delal iste napake. Cilj je, da se opomorem in da bom v stanju, da bom lahko igral v Londonu," je pred odhodom domov v Parizu povedal 33-letni Majorčan, ki je imel v preteklosti že veliko poškodb.

Ponosen je nase

Rafa ima letos za seboj zelo dobro sezono. Zmagal je štiri turnirje, od tega dva turnirja za grand slam (OP Francije in OP ZDA) in dva turnirja serije masters (Montreal in Rim). "Zelo sem zadovoljen s tem, kar mi je uspelo v sezoni. Na začetku je bilo težko, a potem sem našel način, da sem se vrnil na najvišjo raven in zdaj sem spet prvi. Ponosen sem nase."

Žreb skupine bo na sporedu v torek, 5. novembra. V primeru, da Nadal ne bi mogel igrati, ga bo nadomestil Roberto Bautista Agut.

Aljaž Bedene
Sportal Napeto bo vse do zadnjega, Bedene pridobil 5 mest
Ne spreglejte