Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
11. 9. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Karolina Pliškova US Open OP ZDA Angelique Kerber

Nedelja, 11. 9. 2016, 10.00

6 let, 7 mesecev

Angelique Kerber

Prva igralka sveta niti ne ve, koliko porschejev ima v garaži

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Angelique Kerber

Teniška igralka Angelique Kerber živi svoje sanje, potem ko je v velikem finalu OP ZDA premagala Karolino Pliškovo (6:3, 4:6, 6:4), v ponedeljek pa bo tudi uradno postala prva igralka sveta na lestvici WTA. Nemka je priznala, da ji kot najstnici trening ni najbolj dišal.

Angelique Kerber je v enem letu zmagala še na drugem turnirju za grand slam. Prvič je zmagala na OP Avstralije, zdaj pa je prestižni pokal dvignila še v New Yorku. "To je neverjetno. Zmagala sem na svojem drugem turnirju za grand slam v sezoni, to je najboljše leto v moji karieri," je takoj po dvoboju povedala Kerberjeva, ki ima na OP ZDA že od prej lepe spomine.

* Kdo je dekle, ki je po več kot treh letih s prestola izrinilo Sereno Williams
* Neizmerna sreča Nemke
* Đoković spet trgal s sebe majico
 

"Bomo videli, koliko časa bom na vrhu"

"Leta 2011 se je vse začelo tukaj." Takrat se je kot 92. igralka sveta uvrstila v polfinale. "In zdaj, pet let pozneje, tukaj stojim z lovoriko. Letos so se mi uresničile vse sanje," je povedala 28-letna teniška igralka, ki je po Steffi Graf prva Nemka, ki se je povzpela na vrh svetovne ženske teniške lestvice.

S prestola je po več kot treh letih izrinila Američanko Sereno Williams. Grafova in Williamsova sta bili na vrhu 186 tednov zapored. Koliko časa bo na vrhu Kerberjeva?

"Steffi in Serena sta igralki, ki sta ogromno naredili za ta šport. Sta izjemni osebi in dosegli sta praktično vse. Bomo videli, koliko časa bom na vrhu. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh, vendar zdaj poskušam uživati v svoji zmagi."

Angelique Kerber je letos osvojila še drugi turnir za grand slam. | Foto: Angelique Kerber je letos osvojila še drugi turnir za grand slam.

V najstniških letih se ji ni ljubilo trenirati

Kerberjeva, ki je v svoji karieri zmagala na desetih turnirjih serije WTA, danes velja za fizično eno najbolje pripravljenih igralk, vendar pa ni bilo vedno tako. Pri šestnajstih ali sedemnajstih letih je bila njena fizična pripravljenost vse prej kot dobra. Nova teniška junakinja je priznala, da v najstniških letih pri treningih ni bila tako vestna, kot bi morala biti. Ni želela biti v fitnesu ali se ji ni ljubilo trenirati?

"Mislim, da je bilo oboje. Naučiti se moraš, da je treba trdo delati, in ta proces je bil zame dober. Ko trdo delaš v fitnesu, so rezultati veliko boljši. Pri meni je delovalo in svoji ekipi sem priznala, da imajo prav."

"Trenutno ne morem povedati, kaj si bom privoščila." | Foto: "Trenutno ne morem povedati, kaj si bom privoščila."

Privoščila si bo le večerjo s šampanjcem

Kerberjeva, ki ima po očetu poljske korenine, je v letošnji sezoni s svojimi uspehi zaslužila kar zajetno vsoto denarja. Veliko igralk si ob tem kupi kakšno dragoceno darilo, a pri Kerberjevi je drugače. "Zame je pomembno, da bom šla na res dobro večerjo in spila malo šampanjca. Trenutno ne morem reči, kaj si bom privoščila."

Ko so jo vprašali, ali ne ljubi hitrih avtomobilov, je odgovorila: "Imam že nekaj avtomobilov. Da, nekaj porschejev … Hm, ne vem. Imam dva in … še enega ali dva druga avtomobila (smeh, op. p.)."

Ne spreglejte