Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2016,
0.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Angelique Kerber Karolina Pliškova OP ZDA tenis

Nedelja, 11. 9. 2016, 0.47

6 let, 6 mesecev

OP ZDA (WTA), 13. dan (finale)

Neizmerna sreča Nemke: ni le št. 1 na svetu, ampak tudi zmagovalka US opna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Angelique Kerber | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nemška teniška igralka Angelique Kerber je v napetem finalu odprtega prvenstva ZDA premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 6:3, 4:6 in 6:4. V ponedeljek ji bodo na svetovni jakostni lestvici v hrbet gledale vse tekmice, tudi dolgoletna št. 1 na svetu Serena Williams.

Nemka Angelique Kerber je na štadionu Arthur Ashe pred več kot 20 tisoč navdušenimi ljubitelji tenisa izžarevala srečo in neizmerno zadovoljstvo, ko je po 127 minutah razburljivega finala v New Yorku premagala štiri leta mlajšo izzivalko Karolino Pliškovo.

Nemka je v letu 2016 zmagala kar na dveh grand slam turnirjih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nemka je v letu 2016 zmagala kar na dveh grand slam turnirjih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Druga nosilka se je pri 28 letih veselila prve lovorike na največjem turnirju v ZDA. V tem letu je osvojila že drugi grand slam turnir, saj je v leto 2016 vstopila s presenetljivo lovoriko v Melbournu. V finalu je zaigrala tudi v Wimbledonu, v Riu pa se je zadovoljila s srebrno olimpijsko medaljo. Glavno nagrado bo pričakala v ponedeljek, ko bo na svetovni jakostni lestvici prehitela Sereno Williams in postala prva igralka sveta. 

Karolina Pliškova je v svojem prvem finalu na grand slam turnirju ostala praznih rok. | Foto: Guliverimage/Getty Images Karolina Pliškova je v svojem prvem finalu na grand slam turnirju ostala praznih rok. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kerberjeva se je v finalu US opna maščevala Pliškovi za nedavni poraz v Cincinnatiju. Mlada Čehinja je letos v New Yorku izločila sestri Williams in preprečila, da bi Serena Williams ostala na vrhu svetovne jakostne lestvice tudi po koncu zadnjega grand slam turnirja v tem letu.

28-letna Nemka je prejela denarno nagrado v vrednosti 3,11 milijona evrov (3,5 milijona ameriških dolarjev).

Kerberjeva je po legendarni Steffi Graf postala prva Nemka, ki je zmagala v New Yorku. Grafova je nazadnje slavila leta 1996, po dveh desetletjih pa je za velik uspeh nemškega ženskega tenisa na priljubljenem turnirju v ZDA, ki poteka na igriščih Flushing Meadows, poskrbela njena rojakinja Kerberjeva.

 

Ne spreglejte