Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
2. 5. 2019,
19.54

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Natisni članek

Marco Trungelliti teniški globus

Četrtek, 2. 5. 2019, 19.54

4 leta, 11 mesecev

Pričal proti goljufom, nato so ga pustili samega #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

1

Marco Trungelliti | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Marco Trungelliti, argentinski teniški igralec, je bil ena od ključnih prič pri razkrivanju nameščanja dvobojev. Pozneje se je od nekaterih igralcev nanj usul plaz kritik, od organizacij proti nameščanju dvobojev pa ni dobil nobene zaščite. Po pričanju je ostal sam.

"Samo izkoristili so me. Vrgli so me v morje." | Foto: Gulliver/Getty Images "Samo izkoristili so me. Vrgli so me v morje." Foto: Gulliver/Getty Images Dolgo jih je prosil, oglasili so se šele v sredo

Trungelliti je znan kot igralec, ki mu je mar za pravico na teniških igriščih. Danes 29-letni igralec je bil ključna priča, ko so pri nameščanju dvobojev razkrili tri argentinske igralce. Pozneje je povedal, da je po vsem tem ostal sam in da ga ni nihče zaščitil. Marco je združenje za integriteto tenisa (TIU) večkrat prosil, da ga zaščitijo, a je vedno naletel na gluha ušesa.

V sredo se le oglasili iz združenja, v svoji izjavi so zapisali, da po navadi ne razkrijejo identitete svojih prič, vendar razumejo, da je bil trenutno 130. igralec sveta močno izpostavljen kritikam. "Gospod Trungelliti je deloval z najvišjo stopnjo integritete in v dobro športa. Njegova pogumna dejanja in načelna stališča proti tistim, ki želijo pokvariti naš šport, so vredni občudovanja in pohvale," so zapisali pri TIU.

"To je bil eden izmed najhujših postopkov"

Še prejšnji mesec je bila zgodba povsem drugačna. Argentinec je v intervjuju za The Associated Press povedal, da je njegovo pričevanje zelo vplivalo nanj in na njegovo družino. Nekateri igralci so namreč močno kritizirali njegovo dejanje, nekateri ga niso želeli niti pozdraviti.

"Samo izkoristili so me. Vrgli so me v morje. To je bila prava katastrofa. Po mojem mnenju je bil to eden izmed najhujših postopkov, kar sem jih kdaj videl, še danes plačujem ceno za to," je prejšnji mesec povedal Trungelliti in ob tem poudaril, da je nameščanje dvobojev javna skrivnost, vendar je vedno huje.

"Niso težava samo igralci. Vpletenih je tudi veliko trenerjev. Zelo veliko, več, kot si lahko mislimo. Če ste mentalno šibki, se lahko hitro znajdete v tem, saj je to lahko zaslužen denar."

Med njimi je bil tudi nekdaj 84. igralec sveta

Že v prej omenjenem postopku so bili kaznovani Nicolas Kicker - 84. igralec sveta. Ta je dobil šestletno prepoved igranja oziroma tri leta, če tega dejanja ne bo več ponovil. Kickerja so suspendirali le tri dni pred začetkom lanskega OP Francije, kjer se je pripravljal na svoj prvi dvoboj. Patricio Heras je bil kaznovan za dobo petih let oziroma dve leti, Federico Coria pa za osem oziroma šest mesecev.

Njegova zgodba je odmevala lani na OP Francije, ko je na vrat na nos svojo družino, med njimi je bila tudi babica, spokal v avto in se skupaj odpravili na dolgo pot iz Barcelone v Pariz. | Foto: Guliverimage/Getty Images Njegova zgodba je odmevala lani na OP Francije, ko je na vrat na nos svojo družino, med njimi je bila tudi babica, spokal v avto in se skupaj odpravili na dolgo pot iz Barcelone v Pariz. Foto: Guliverimage/Getty Images

Marco Trungelliti
Sportal OP Francije: po desetih urah vožnje z avtom se teniška pravljica nadaljuje

Lani je v avto naložil tudi babico in šel na OP Francije

Marco Trungelliti pa nase ni opozoril samo z razkritjem nepridipravih športnikov. Njegova zgodba je odmevala lani na OP Francije, ko je na vrat na nos svojo družino, med njimi je bila tudi babica, naložil v avto in se z njimi odpravil na dolgo pot iz Barcelone v Pariz. Na turnir je prišel pravočasno in celo osvojil prvi dvoboj.

Ne spreglejte