Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
15. 11. 2018,
9.10

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Četrtek, 15. 11. 2018, 9.10

5 let, 5 mesecev

Presenečeni Novak Đoković se bo danes raje posvetil družini

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je v sredo na finalnem turnirju v Londonu premagal Aleksandra Zvereva in si tako že zagotovil polfinalno vstopnico. A kot je takoj po dvoboju povedal, to ni bil ravno tenis, ki bi jemal dih. O naslednjem nasprotniku še ne razmišlja, trenutno se bo raje posvetil družini. Presenetila ga je Agnieszka Radwanska, ki je sporočila, da je končala teniško kariero.

Srbski teniški zvezdnik je v sredo v dvoboju pokazal, da ga bo v Londonu zelo težko premagati. V drugem krogu skupinskega dela je po dveh nizih ter po uri in deset minut odpravil (6:4, 6:1) Nemca Aleksandra Zvereva.

Novak Đoković
Sportal Đoković prvi polfinalist, troboj za drugo vstopnico

Sin Stefan in žena Jelena v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sin Stefan in žena Jelena v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Trenutno razmišlja samo o tem, kako bo z družino

"Če sem iskren, mislim, da to ni bil tenis, ki bi jemal dih … Mislim, da sem dobro začel igrati šele na sredini drugega niza. Zverev je zelo dobro serviral, ampak je naredil veliko neizsiljenih napak. Zaradi tega sem lažje zmagal, kot sem pričakoval," je glede dvoboja povedal Nole, ki se bo v petek udaril z Marinom Čilićem. "Trenutno razmišljam samo o tem, da se danes in jutri posvetim otrokom in družini, šele nato se bom pripravil na dvoboj," je na novinarski konferenci v Londonu povedal 31-letni Beograjčan.

Novak Đoković poskuša vsak prosti trenutek izkoristiti s svojo družino. Pred slabim mesecem je njegov sin Stefan praznoval svoj rojstni dan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You have been a blessing to everyone since you arrived in our lives. I am so grateful to have you as my son, my brave falcon 🦅and knight 🛡 You shine light and love ❤ on our souls. Thank you for teaching us how to be present, to enjoy and smile, to forgive and move on. Happy Birthday 🎉 my dear son. Love you ❤ _ Blagosloveni smo tvojim dolaskom u naše živote. Zahvalan sam što te imam za sina, mog hrabrog sokola🦅 i viteza 🛡Hvala ti što sijaš svetlost i ljubav 🙏❤ Hvala ti što nastavljaš da nas učiš kako da svesno živimo, da budemo prisutni, srećni i nasmejani i kako da praštamo i nastavljamo dalje. Srećan rođendan dragi moj sine! Voli te tata 👨🏻

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Postavil se je v bran mladim igralcem: Mislim, da ste malo neusmiljeni do njih

Letos smo lahko še enkrat znova videli prevlado starejših igralcev (Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer …) in marsikdo se sprašuje, kdaj bo nova generacija prevzela pobudo. Beograjčan je prepričan, da je prihodnost tenisa v dobrih rokah.

"Mislim, da ste malo neusmiljeni do njih (mladih igralcev, op. p.). Veliko je kakovostnih igralcev. Zverev je vodja naslednje generacije, saj se je že uveljavil kot vrhunski igralec. Zmagal je že na turnirjih serije masters. Mislim, da že tri, kar je impresivno. Treba mu je čestitati, da se je drugič zapored uvrstil na finalni turnir v Londonu."

Poljakinja je bila zanj ena najpametnejših igralk

Prvi igralec sveta vse do novinarske konference ni vedel, da se je od tenisa poslovila nekdanja druga igralka sveta Agnieszka Radwanska. Devetindvajsetletna Poljakinja je športno pot končala zaradi poškodb. "Če sem iskren, je to zame presenečenje. Nisem vedel. V prihodnosti ji želim vse najbolje. Spominjam se je kot ene najpametnejših igralk, kar sem jih videl. Zelo dobro je namreč predvidevala igro svojih nasprotnic."

Roger Federer
Sportal Roger Federer odgovoril na kritike: Da smo si na jasnem

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Z vsemi TOP 10 igralci ima boljši izkupiček

Zadnja statistika medsebojnih dvobojev je še enkrat več pokazala, kako učinkovit je Novak Đoković. Trenutno ima z vsemi prvimi desetimi igralci boljše razmerje zmag in porazov. Na primer z Marinom Čilićem, s katerim bo igral v petek, imata izid 16:2. Še najbližje mu je Aleksander Zverev (2:1).

Ne spreglejte